*Nettavisen* Nyheter.

- Ikke vent på den neste presidenten

Foto: Scanpix

Obama advarer Iran fra Paris.

26.07.08 09:33

Demokratenes presidentkandidat Barack Obama besøkte fredag Paris i det nest siste stoppet på sin to uker lange reise i Midtøsten og Europa, melder Reuters.

På en pressekonferanse i Paris der Obama talte sammen med den franske presidenten Nicolas Sarkozy, understreket senatoren at Iran ikke bør vente på at den neste amerikanske presidenten blir valgt før landet avslutter sitt program for anriking av uran.

- Ikke vent!
EU har tilbudt Iran en pakke med økonomiske og tekniske incentiver for å stanse programmet.

- Iran burde akseptere forslagene som president Sarkozy og EU presenterer nå. Ikke vent på den neste (amerikanske, journ.anm.) presidenten, for presset, tror jeg, kommer bare til å bygge seg opp, sa Obama ifølge nyhetsbyrået.

Færre soldater gir skattelette
Ifølge CNN snakket Obama også om viktigheten av å få de europeiske NATO-landene til å bidra med flere tropper til Afghanistan for å kunne bruke færre amerikanske tropper i landet. Pengene USA sparer kan dermed brukes til skatteletter, foreslo presidentkandidaten.

- Det vil bety at vi kan investere de millardene med dollar det er snakk om i å sikre at vi gir skattelette til middelklassefamilier som sliter med høyere bensinpriser som vil påvirke vår økonomi, sa Obama, som også understreket viktigheten av at USA og Europa står sammen som allierte også i framtida.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.