RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke vold - men raseri

(Martin Bureau/AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Ungdommer angrep politiet i Paris. Men fransk politi frikjenner seg selv etter ulykken som forårsaket bråket.

Flere ungdomsgjenger gikk til natt til mandag til angrep på politiet etter at to tenåringer på motorsykkel ble drept av en politibil. Etter hendelsen spredte det seg rykter om at politiet var skyld i ulykken.

25 politifolk og en brannmann ble skadet. For to av politifolkene skal skadene være alvorlige. 28 biler, en McDonalds, en politistasjon og to butikker ble også satt i brann, ifølge den franske avisa Le Figaro.

Døde ungdommer er helter
De to døde ungdommene, Moushin og Larami, er nå blitt helter i forstedene.

- Dette bråket er ikke vold, men uttrykk for raseri. Alle kjente disse to guttene i forstedene, sier broren til en av ofrene, ifølge Le Figaro.

Nå trygler lokale myndigheter om ro.

- Jeg vil be alle innbyggere, og spesielt de unge, om å bidra til at vi kan få tilbake roen i byen vår. Vi har vært i sorg siden i går kveld, sier Didier Vaillant, borgermester i forstadsbyen Villier-le-Bel, nord for Paris.

Ifølge franske Le Monde, går de første rapportene fra ulykken gikk ut på at ungdommene kjørte på en stjålet motorsykkel uten hjelm, og brøt vikeplikten. Men flere vitner bestrider dette overfor franske media.

(Artikkelen fortsetter under bildet.)

Frykter gjentakelse
Mandag ble det kjent at en foreløpig undersøkelse fra politiet viser at motorsykkelen holdt stor fart, og at politiet ikke gjorde noe galt.

Myndighetene frykter i verste fall en gjentakelse av opptøyene i 2005, der tusenvis av biler ble satt i brann og en person ble drept.

Den gang startet bråket etter at to ungdommer døde etter å rømt fra politiet inn i en transformator i forstaden Clichy-sous-Bois. Også den gang konkluderte politiet med at de ikke kunne lastes.

198259

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere