RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke vær redd, Vladimir

Foto: Scanpix
Sist oppdatert:
Kameratslig Bush beroliger sinte russere.

USAs president George W. Bush forsikret på en pressekonferanse i Tsjekkia i dag at Russland ikke er USAs fiende, og derfor ikke burde frykte et rakettskjold i Europa, melder AP.

- Den kalde krigen er over. Den tok slutt, sa Bush, som er i Tsjekkia på vei til G8-møtet i Rostock i Tyskland, som hadde en beskjed til den russiske presidenten.

Se presidentens Praha-tale

- Ikke vær redd, Vladimir
- Min melding er: Vladimir - jeg kaller ham Vladimir - du trenger ikke å frykte et rakettskjold. Hvorfor samarbeider vi ikke bare om et rakettskjold, sa Bush ifølge AP.

USA ønsker et rakettskjold gjennom Tsjekkia og Polen for å beskytte Europa mot mulige missiler fra Iran. Irans sjef for atomspørsmål, Ali Larijani, kalte i går ideen årets vits , og sa at Iran på ingen måte er i stand til å nå Europa med sine raketter.

Truer med raketter
Russland er sterkt imot rakettskjoldet, og president Vladimir Putin har truet med å ta skritt for å motarbeide USAs planer, inkludert igjen å rette egne raketter mot Europa.

En meningsmåling viser at 60 prosent av tsjekkerne er mot planene. Mange frykter at landet vil bli et terrormål, ifølge AP.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere