RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(CBS News/60 Minutes II)

- Indere torturert i amerikansk leir

25 indiske arbeidere hevder de ble torturert og grovt utnyttet i amerikansk militærleir.

De indiske mennene, som er fra den sørindiske Kerala-provinsen, kom til Irak via arbeidsagenter i Kuwait. De betalte over 10.000 kroner hver for visum til Kuwait, forteller de.

En av mennene, som kaller seg Hameed, sier de ble fraktet til en amerikansk militærleir i byen Mosul i Nord-Irak tidlig på høsten i fjor, skriver avisen Hindustan Times tirsdag.

- Vi var slaver i amerikanernes kjøkken. Vi fikk kun sove to timer i døgnet. Dersom vi gjorde noe feil, ble vi torturert i dagevis, forteller Hameed.

- En gang fortalte jeg kjøkkensjefen at jeg ikke kunne lage mat med svinekjøtt fordi jeg er muslim. Da ble jeg banket opp med en geværkolbe, forteller Hameeds bror Shahjahan, som også jobbet i leiren.

- Irakisk milits angrep leiren flere ganger. Noen ganger ble vi brukt som menneskelige skjold av offiserene, hevder Hameed.

Amerikanerne i leiren skal ha fortalt de indiske arbeiderne at de hadde kjøpt dem for en god slump penger, skriver avisen. Arbeiderne fikk ingen lønn.

Inderne rømte under et kraftig angrep mot leiren. Derfra tok de seg til Bagdad, og videre til Falluja og Jordan, og videre derfra til Qatar, før de kom til India i slutten av april i år.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere