- Ingen åpning for forhandling

Foto: (AP/Scanpix)

USAs utenriksminister Condoleezza Rice avfeier brevet fra Iran. Brevet inneholder intet nytt og endrer ingenting, mener USA.

09.05.06 02:58

Rice beskriver brevet president George Bush høyst overraskende fikk fra Irans president Mahmoud Ahmadinejad mandag som bestående av en blanding av historiske utlegninger, filosofi og religion.

Ingen ny kurs

Det 17 eller 18 sider lange brevet blir ikke forstått som noen åpning for diskusjoner i det som er stridsspørsmålet mellom de to landene, Irans atomvåpenprogram.

- Det er ingenting her som skulle antyde at vi har havnet på en annen kurs enn vi var før vi mottok brevet, sier Rice til nyhetsbyrået Associated Press.

Filosofisk

Det er første gang på 27 år at et iransk statsoverhode har sendt en amerikansk president et brev. Rice mener allikevel at brevet kan være et forsøk på å forandre tema, fremfor et fremstøt for en løsning på konflikten.

- Jeg mener det best kan beskrives som i hovedsak å være filosofisk i formen. Det er 17 eller 18 sider, og det er definitivt ikke et forslag, sier Rice til AP.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag