RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen grunn til panikk

Sist oppdatert:
Verdens helseorganisasjon (WHO) maner til ro i Tyrkia, og sier alt blir gjort for å hanskes med utbruddet av fugleinfluensaen.

- Den verste situasjonen er en panikksituasjon. Det er ingen grunn til å få panikk, sa WHOs Europa-direktør, Marc Danzon, på en pressekonferanse med den tyrkiske helseministeren onsdag.

Han oppfordret på nytt tyrkere til å unngå kontakt med døde eller syke fugler. Disse er mistenkt for spredningen av det dødelige H5N1-viruset i Tyrkia, melder Associated Press.

- Helsemyndighetene gjennomfører alle tiltak man kjenner til for å håndtere den vanskelige situasjonen, sier Danzon.

Han la til at «risikoen er global... og vi må være solidariske.»

I mellomtiden advarte FNs Mat- og jordbruksorganisasjon FAO i Roma om at det tyrkiske utbruddet utgjør en alvorlig risiko for Tyrkias naboland, men presiserer at det ikke finnes tegn på at viruset foreløpig har smittet fra menneske til menneske.

Den tyske jordbruksministeren Horst Seehofer sier onsdag at det er «svært sannsynlig» at Tyskland vil kreve at alle fugler blir holdt innendørs for å kunne forhindre spredning av fugleinfluensa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere