*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen militæraksjon mot Iran

Den britiske utenriksministeren Jack Straw sier et militært angrep mot Iran neppe kommer på tale.

13.01.06 11:25

- Hvis Iran ikke gir etter, vil selvsagt Sikkerhetsrådet vurdere sanksjoner, sier utenriksminister Jack Straw til BBC.

- Dette kan bare bli løst på en fredelig måte. Det er ingen som er innstilt på å invadere Iran eller å gå til militæraksjon mot landet.

Straw sier han har en «sterk mistanke» om at Iran ønsker å bygge en atombombe, men la vekt på at det ikke fantes bevis for dette, melder Associated Press.

På bakbeina
Den iranske utenriksministeren uttalte fredag at landet vil nekte fremtidige inspeksjoner fra Atomenergibyrået om landet trekkes inn for FNs Sikkerhetsråd.

Flere land truer Iran med Sikkerhetsrådet og mulige sanksjoner etter at Iran tirsdag brøt FN-forseglingene ved enkelte av sine atomforskningsanlegg.

- Hvis Iran blir trukket inn for FNs sikkerhetsråd vil regjeringen bli tvunget til å gjøre en slutt på alt frivillig samarbeid, sier den iranske utenriksministeren Manouchehr Mottaki ifølge statlig iransk fjernsyn, melder Associated Press.

Støre
Den amerikanske utenriksministeren Condoleezza Rice har støttet Tyskland, Frankrike og Storbritannias krav om at Iran bør trekkes inn for FNs sikkerhetsråd, melder CNN.

Torsdag ble den iranske ambassadøren i Norge kalt inn på teppet i Utenriksdepartementet for å forklare seg om det iranske atomprogrammet.

- Den norske uroen over at forseglingene fra IAEA ved iranske atominstallasjoner er brutt har blitt meddelt i klare ordelag, samt at dette kan være første skritt på veien til at saken havner i Sikkerhetsrådet, sa utenriksminister Jonas Gahr Støre til TV 2 Nettavisen etter møtet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.