RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen rapporter om skadde nordmenn

Sist oppdatert:
- Vi har ikke fått rapporter om skadde nordmenn i Istanbul, opplyser Norges ambassadør i Tyrkia, Hans Wilhelm Longva.

- Dette ser svært alvorlig ut og vi jobber nå med å samle informasjon om hva som har skjedd. Vi har ikke fått rapporter om skadde nordmenn, men det er uansett for tidlig å si noe om. Jeg går ut fra at veldig få av de som er drept eller skadd, overhodet er identifisert ennå, sier Longva til TV 2 Nettavisen.

- Seks drept

En politimann opplyser til tyrkisk CNN at minst seks personer, ifølge en politimann, skal være drept i eksplosjoner nær kontoret til banken HBSC.

Det har i tillegg kommet ubekreftede meldinger om ti drepte ved det britiske konsulatet.

Et annet vitne sier at én person er drept ved konsulatet. Den britiske utenriksministeren Jack Straw sier at «tre eller fire» ansatte ved konsulatet er savnet.

- Svært kaotisk

Longva har fulgt eksplosjonene i Istanbul på tv fra fra sitt kontor i den norske ambassaden i Ankara.

- Det virker svært kaotisk og når jeg ser på bildene av de brennende bilene i gatene, skjønner jeg at det er mange som ikke er blant oss lenger, sier Longva.

- Det er bilder av sentrumsgater med store materielle skader, mange brennende biler og bygninger med åpenbart betydelige skader. Bombene gikk av like før klokken 11, så det må ha vært mye folk i nærheten, sier Longva.

Han opplyser at 100.000 nordmenn årlig ferierer i Tyrkia. I tillegg bor det noen hundre nordmenn fast i landet, de fleste av dem kvinner som har tyrkiske ektemenn.

- Samler informasjon

- Jeg har vært i kontakt med UD og jobben vår nå er å samle informasjon. Men det er som sagt altfor tidlig å si noe om nordmenn er skadd. Det er uansett en trist dag for Tyrkia, sier ambassadøren.

Han oppyser at det ikke vil bli iverksatt ytterligere sikkerhetstiltak ved den norske ambassaden som en følge av bombeaksjonene.

- Vi gjør ikke noe ekstra. Vi har ett par væpnede vakter utenfor ambassaden, men de har vi alltid hatt, sier Longva.

Ambassadøren vil ikke spekulere i hva som ligger bak bombeeksplosjonene.

- Men generelt sett kan jeg si at krigen i Irak ikke har vært populær i den tyrkiske befolkningen, sier Longva.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere