*Nettavisen* Nyheter.

- Ingen var hjemme da dette bildet ble tatt

Foto: Gary Police Department

En politirapport omtaler hvite skikkelser på bilder. Selv en politioverbetjent er overbevist om at huset var besatt av demoner.

03.10.17 08:54

En mildt sagt bisarr sak i Indianapolis i USA har den siste tiden blitt omtalt av en rekke internasjonale aviser.

Saken er den merkeligste det lokale barnevernet har vært borti, skriver avisen The Indianapolis Star.

Saken er som tatt rett ut av en skrekkfilm. Uansett hva som skulle være sant eller usant, er det ingen tvil om at historien er et godt utgangspunkt for et Hollywood-manus.

- Besatt av demoner
Saken handler om Latoya Ammons og hennes tre barn på syv, ni og tolv år, som hun hevder ble angrepet og besatt av demoner.

Hun har fortalt i politiavhør og i samtaler med prester og psykiatere at demoner fikk hennes ni år gamle sønn til å gå baklengs oppover veggen, og at hennes tolv år gamle datter en kveld lå og svevde i løse luften over sengen sin.

Demon-saken ble først omtalt av avisen The Indianapolis Star, som har innhentet alt av politirapporter, sykehusrapporter og psykologiske evalueringsrapporter.

Moren har hele tiden vært åpen om sin historie og har stilt opp i flere intervjuer med media, mens barna har blitt godt skjermet for pressen.

Startet med en fluesverm
Det hele startet angivelig da Latoya Ammons, hennes mor Rosa Campbell og hennes tre barn flyttet inn i et hus i Carolina Street i Gary, Indiana i november, 2011. Ammons har fortalt at hun ble plaget av en sverm fluer utenfor vinduet, til tross for at det var en vintermåned. Hun skal ha forsøkt å drepe fluene, men de kom stadig tilbake, ifølge hennes eget utsagn.

Deretter begynte hun å høre rare lyder i huset, som fottrinn i kjellertrappen og dører som knirket, ifølge henne selv. Og etter hvert skal hun ha begynt å se bevegelige skygger i huset.

Ting forverret seg angivelig i mars måned. Ammons har forklart at hun da så datteren sin sveve over sengen. Flere andre familiemedlemmer skal ha vært vitne til dette.

Og det var da at barna angivelig endret oppførsel, ifølge avisen.

Moren og bestemoren Rosa Campbell har sagt at hver gang barna ble «besatt av demoner», så bulte øynene deres ut, de fikk «onde smil» om munnen og stemmeleiet ble dypere. Ingen av barna skal ha hatt noen erindringer fra de merkelige opplevelsene det sies at de har vært utsatt for.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gary Police Department

- Snakket med usynlig gutt
Moren forteller at yngstesønnen (7) en gang ble observert da han satt inni klesskapet og tilsynelatende snakket med noen. Syvåringen skal ha snakket med en annen gutt som ingen andre kunne se, ifølge avisen. Den «usynlige gutten» skal ha beskrevet overfor syvåringen hvordan det var å bli drept, skriver avisen.

Den tolv år gamle jente skal ha forklart til medisinsk personell at hun til tider følte at hun ble kvalt og holdt nede, slik at hun verken kunne snakke eller bevege seg. Stemmer skal deretter ha fortalt henne at hun aldri ville få se familien igjen, og at hun ville dø innen 20 minutter.

Noen ganger skal det ha vært så ille at familien valgte å sove på hotell.

- 200 demoner
Familien har også fått støtte av prester og sosialarbeidere, som sier de er overbevist om at huset er besatt av demoniske krefter. Ifølge «klarsynte», som ble tilkalt til huset, så var det 200 demoner som plaget familien i Carolina Street.

Det lokale politiet skal være så fascinert av historien at de nåværende beboerne har sendt inn klage og bedt politiet om å slutte å kjøre forbi huset til enhver tid.

Familiens påstander om demonisk besettelse får støtte av en lokal politioverbetjent. Politioverbetjent Charles Austin, som har 36 års erfaring som politimann, var i begynnelsen skeptisk til familiens påstander, men ble selv overbevist etter flere besøk og avhør i huset.

- Jeg er troende, sier politioverbetjent Austin, ifølge The Indianapolis Star.

- Hvit skikkelse i vinduet
Saken er blitt omtalt i aviser som The Independent, Daily Mail, New York Daily News, australske News.com.au, International Business Times og en rekke andre medier.

Saken fikk enda mer publisitet da det ble frigjort et bilde som angivelig ble tatt av lokale polititjenestemenn. Bildet ble angivelig tatt da det ikke var noen hjemme i huset. Likevel kan det skimtes en hvit skikkelse i vinduet.

En politirapport omtaler hvite skikkelser i flere bilder som er tatt i huset.

Politioverbetjent Austin skal også ha tatt en rekke iPhone-bilder inne i huset sitt, hvor det skal ha dukket opp omriss av skikkelser i bildene i ettertid.

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Indy Star (famsimile/skjermdump)

Det er naturligvis en rekke personer som ikke tror på historien til Ammons. En psykiater har blant annet skrevet i en rapport at Ammons lider av hallusinasjoner og forfølgelsesforestillinger om at det er spøkelser i huset hennes.

Og et ikke navngitt vitne skal ha forklart overfor en sosialarbeider fra barnevernet hvordan barna «opptrådte», og at moren oppfordret dem til denne oppførselen.

- Snerret til psykiater
Dr Geoffrey Onyeukwu er én av psykiaterne som skulle evaluere familiens psykiske tilstand. I rapporten blir det beskrevet at den ene gutten «snerret» til ham, og «ble plutselig løftet opp i løse luften og kastet inn i veggen, uten at noen berørte ham». Dette har medisinsk personell fortalt til en overordnet saksbehandler, Valerie Washington, ifølge en barnevernsrapport.

Hendelsen førte til at gutten mistet bevisstheten. Politiet ble tilkalt, som ikke maktet å fastslå hva som hadde skjedd. Alle barna ble deretter sendt til sykehus for medisinsk vurdering.

Valerie Washington og sykepleier Willie Lee Walker skulle evaluere de to sønnene i et rom på sykehuset. Bestemoren Campbell var også til stede.

Sykepleier Willie Lee Walker har uttalt, ifølge rapporten, at niåringen fikk et merkelig glis, og «gikk baklengs opp en vegg mot taket. Deretter tok han salto over Campbell (bestemoren), og landet på føttene. Han slapp aldri bestemorens hånd».

(Artikkelen fortsetter under bildet).

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Indy Star (Faksimile)

- Saksbehandler ble livredd
Saksbehandler Washington ble senere spurt i avhør med politiet om gutten hadde løpt opp veggen, og utført en slags akrobatisk øvelse.

Nei, svarte Washington, ifølge The Indianapolis Star. Hun fortalte at gutten «gled bakover langs gulvet, veggen og taket», ifølge en politirapport. Washington har ikke ønsket å kommentere saken overfor lokale medier.

Hun fortalte videre i politiavhøret at hun ble livredd, og at både hun og sykepleieren stormet ut av rommet.

En konsekvens av dette var at barna ble midlertidig tatt hånd om av barnevernet - uten en rettsgodkjennelse.

- Alle barna var utsatt for åndelig og emosjonell lidelse, skrev Washington i et offisielt skjema.

Ammons fikk imidlertid tilbake barna etter hvert. Familien flyttet til slutt fra huset, og alt skal være tilbake til det normale. Menneskene som bor i huset nå, skal ikke ha blitt plaget av «demoniske krefter».

Tilkalte eksorsist
Barnevernet, psykiatere, og politietterforskere, «klarsynte» og en eksorsist har vært involvert i denne saken.

Pastor Michael Maginot ble tilkalt for å hjelpe familien. Han søkte biskopen om å utføre en eksorsisme. Her er søknaden.

- Hver gang jeg lovpriste Gud på latinsk, så var det ingen reaksjon. Men så fort jeg fordømte demonen, så reagerte den. Når jeg gikk tilbake til å lovprise Gud, så ble hun stille, sier pastor Michael Maginot om én av eksorsismene han utførte på datteren av huset.

Eksorsisme, også kalt djevleutdrivelse, utøves av katolske prester. Pave Frans hevder selv å ha utført eksorsisme. Han har også sørget for at det nå skal bli utdannet flere eksorsister i Vatikanet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.