RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Innesperret i ni år

Sist oppdatert:
En mann er mistenkt for å ha holdt en kvinne innesperret på en hytte i Småland i Sverige i flere år.

En mann i 60-årene er mistenkt for å ha holdt en svært syk kvinne innelåst i opptil ni år i en hytte ved Eksjö i Småland i Sverige. Mannen er pågrepet og blir fredag fremstilt for varetektsfengsling. Kvinnen er innlagt på sykehus. Hun skal ikke veie mer enn 35-40 kilo, skriver Smålands-Tidningen ifølge Nyhetskanalen.se.

Ifølge Aftonbladet skal kvinnen lide av den nevrologiske sykdommen MS.

- Mishandling og frihetsberøvelse
- Mannen ble hentet inn til avhør onsdag 3. september, og påtalemyndigheten besluttet at mannen skulle pågripes. I dag, fredag 5. september, kommer mannen til å bli begjært fengslet ved Eksjö tingsrätt, mistenkt både for mishandling, men også ulovlig frihetsberøvelse, skriver polisen.se i en pressemelding.

261650

Har pågått i lang tid
Det var torsdag politiet ba om at det ble oppnevnt en offentlig forsvarer for mannen, og av denne begjæringen går det fram at kvinnen kan ha blitt holdt innesperret i ni år, ifølge Smålands-Tidningen.

Politiet i Jönköping skriver i sin pressemelding at kvinnen har vært utsatt for frihetsberøvelse mot sin vilje og at hun gjentatte ganger er utsatt for mishandling over lang tid. På grunn av sakens spesielle natur har politiet valgt å være tilbakeholdne med opplysninger.

Klas Hellgren fra påtalemyndigheten sier til Svenska Dagbladet at forholdene mannen er mistenkt for skal ha pågått siden 1999 og fram til august i år.

Fattet ikke mistanke
En kilde sier til avisa Smålands-Tidningen at de er overrasket over politiets opplysninger og sier at vedkommende har møtt paret flere ganger uten å fatte mistanke om at noe var galt.

Nettavisen var i kontakt med kriminalinspektør Johan Frisk klokken 10.45, og de ønsker ikke å uttale seg til mediene før pressekonferansen klokken 14.00 fredag.


Vis større kart

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere