RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Irak uten lov og orden

En amerikansk soldat står vakt ved åstedet for et selvmordsangrep mot en politistasjon i Bagdad.
En amerikansk soldat står vakt ved åstedet for et selvmordsangrep mot en politistasjon i Bagdad. Foto: AFP/Scanpix
Sist oppdatert:
Irak er en slagmark uten lov og orden. Og i Afghanistan er det krigsherrene som regjerer, slår den britiske utenrikskomitéen fast.

Koalisjonen har ikke klart å skaper ro og orden i Irak. Dermed skapes et vakuum som suger kriminelle og militante til landet, fastslår utenrikskomitéen i det britiske Underhuset i en rapport, ifølge Sky News.

Terrorister har gjort landet til en slagmark, heter det i rapporten.

Parlamentarikerne har undersøkt hvilken virkning krigen mot terror har hatt på verdensfreden, spesielt i Irak og Afghanistan. Den har ikke vært mye vellykket, etter konklusjonene i rapporten å dømme.

I Irak er det alt for få soldater, mener de, og oppfordrer spesielt muslimske land til å sende tropper til Irak. Dessuten ber de om at private militære selskaper og sikkerhetsselskaper bør reguleres bedre.

Iraks egen politi -og militærstyrke er «langt fra å være i stand til å opprettholde sikkerheten», ifølge rapporten.

Parlamentarikerne uttrykker også bekymring for at utenriksdepartementet ikke fikk vite om britiske soldaters krenkelser av menneskerettigheter i Irak.

Utsiktene for Afghanistan er minst like dystre. Landet kontrolleres av krigsherrer, og koalisjonen taper krigen mot narkotika, slår utenrikskomitéen fast.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere