*Nettavisen* Nyheter.

- Iran leverer våpen

Foto: TV 2 Nyhetene

USA anklager Iran for å levere avansert våpenteknologi til opprørerne i Irak.

11.02.07 20:51

De nye anklagene og konflikten rundt Irans atomprogram gjør at flere eksperter tror det går mot en militær konfrontasjon mellom de to landene, ifølge TV 2 Nyhetene.

De irakiske opprørerne får stadig bedre tilgang til avansert våpenteknologi.

Se hele innslaget på TV 2 Sumo

På en lukket pressekonferanse i Bagdad i dag hevdet flere anonyme amerikanske tjenestemenn at Iran forsyner opprørerne i Irak med sofistikerte våpen.

Smugles
Det hevdes at opprørerne har tilgang til avanserte panserbrytende raketter og bomber som blir plassert i veikanten. Disse bombene har tatt livet av en rekke amerikanske soldater.

Amerikanerne hevder at disse våpnene blir smuglet over grensa – uten at dette blir verifisert fra andre kilder, ifølge BBC.

Amerikanske etterretning sier at analyser av bomber viser at de med stor sannsynlighet er produsert i Iran og sendt til irakiske sjiamuslimer etter ordre fra offisielle tjenestemenn i Teheran.

USA har tidligere sagt at våpen er kommet fra Iran – men har aldri anklaget myndighetene i Teheran å sende våpen til Irak – før nå.

Feiret
Beskyldningene kommer samme dag som iranerne feirer 28 årsdagen for den islamske revolusjonen

I dag gjentok iransk president Mahmoud Ahmadinejad at landet har rett til atomteknologi. Og dette minsker ikke konflikten mellom USA og Iran.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.