*Nettavisen* Nyheter.

- Iran sto bak terrorangrep

Irans regjering var delvis ansvarlig for terrorangrepet som drepte en rekke amerikanere.

22.12.06 17:54

Det fastslår en dom fredag, skriver AP.

19 amerikanere døde i det blodige terrorangrepet, som skjedde i Saudi-Arabia i 1996.

Kan få millionerstatning
Den ferske dommen fra USA åpner for at ofrenes familier kan kreve 254 millioner dollar i kompensasjon fra det konservative, islamistiske regimet i Teheran.

Etterretningsfolk har tidligere hatt mistanke om bånd mellom den iranske regjeringen og saudi-arabiske Hizbollah, som FBI har utpekt som ansvarlige for terrorangrepet, men fredagens kjennelse er første gang en del av USAs regjering offisielt har har anklaget Iran for de amerikanske dødsfallene.

- Retten har merket seg saksøkernes mot og stødighet i fremmelsen av denne rettstvisten, og deres forsøk på å gjøre noe for å forhindre flere tragiske tap av uskyldige amerikanske liv i hendene på terrorister, skriver dommeren, Royce C. Lamberth.

Betalte angrepet
Dommeren baserte seg i stor grad på vitneforklaringen til tidligere FBI-sjef Louis Freeh, som i lang tid har etterforsket terroraksjonen.

Han slår fast at to sikkerhetsavdelinger i den iranske regjeringen samt høytstående medlemmer av den iranske regjeringen tilbød finansiering, opplæring og logistisk hjelp til terroristene som gjennomførte angrepet.

Terrorbombingen ble gjennomført mot et internat i Saudi-Arabia som huset flere amerikanske Air Force-piloter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.