- Iranske offiserer likvidert

Foto: BEHROUZ MEHRI (AFP)

Flere høytstående offiserer i den iranske elitestyrken skal ha blitt likvidert i et attentat.

18.10.09 22:32

Iranske medier melder søndag at flere høytstående offiserer i den iranske elitestyrken Revolusjonsgarden er blitt likvidert i et attentat, melder BBC.

Ifølge meldingene skal minst 40 mennesker ha blitt drept i selvmordsangrepet som fant sted i den sørøstlige provinsen Sistan-Baluchistan.

- Flere militæroffiserer har blitt drept i et terrorangrep, lød meldingene på iransk TV i morgentimene søndag.

Søndag kveld opplyser AP at fem høytstående offiserer ble drept i angrepet, som krevde minst 40 menneskeliv. Ytterligere 20 personer skal ha blitt hardt skadd i angrepet.

Offiserene var i provinsen for å avholde møter med stammeledere da selvmordsangrepet skjedde.

Offiserer blant de drepte
Nestkommanderende for Revolusjonsgardens bakkestyrker, general Noor Ali Shooshtari, og lederen for provinsstyrkene, Rajab Ali Mohammadzadeh, var blant de drepte.

Så langt har ingen grupper påtatt seg ansvaret for angrepet.

Iranske myndigheter har tidligere beskyldt en sunnimuslimsk motstandsgruppe, Jundallah, for terrorvirksomhet i området.

Provinsen Sistan-Baluchistan, som grenser til både Pakistan og Afghanistan, har lenge vært preget av uro som smugling, narkotikavirksomhet, plyndring og bortføringer.

Jundallah, også kjent som Den iranske populære motstandsbevegelse, har et sterkt fotfeste i regionen og sier de kjemper mot den religiøse og politiske undertrykkelsen mot sunnimuslimene, som er en minoritetsgruppe i Iran.

Iransk militærorganisasjon
Revolusjonsgarden er en iransk militærorganisasjon som ble stiftet av Ruhollah Khomeini 5. mai 1979. Garden utviklet seg til å bli en viktig aktør under Iran–Irak-krigen 1980-1988.

Revolusjonsgarden består av om lag 120.000 soldater. Landets president Mahmoud Ahmadinejad er et tidligere medlem av Revolusjonsgarden.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.