*Nettavisen* Nyheter.

- Irske banker trenger mer penger

Foto: Wiktor Dabkowski (Scanpix)

Ikke like godt stilt som staten.

16.11.10 15:31

EU kan komme til å tilby Irland en liten hjelpepakke på 80 milliarder euro. Og det aller meste av dette kommer til bli sprøytet rett inn i landets banker, skriver Irish Examiners.

Det er ventet at det neste døgnet kan bli skjebnesvangert for Irland. Senior personell fra den europeiske sentralbanken informerer avisen om harde forhandlinger i Brüssel, der Irlands statsminister Brian Cowen presses hardt av finansministrene fra EU.

Brian Cowen har bekreftet at det foregår samtaler, men står hardt på at staten Irland ikke trenger støtte. Diskusjonen i samtalene dreier seg om hvordan landets banksystem skal støttes.

Les også: Irland avviser å ha bedt om nødhjelp

Om en avtale skulle komme på plass vil de involverte pengene brukes til en rekapitalisering av Allied Irish Bank og Bank of Ireland, som begge har mislyktes i å hente kapital i de åpne markedene.

Fordelingen er foreslått å være at 66 prosent av midlene skal overføres fra EU og det resterende fra IMF, skriver Avisen.

En slik fordeling vil tilsi at det ikke blir overført penger fra det europeiske stabilitetsfondet. Og dermed innfris kravet til Irland om at deres suverenitet ikke skal kunne påvirkes.

Les flere saker på NA24

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.