RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- IS har henrettet 19 kvinner fordi de ikke ville ha sex med IS-krigere


Bildet viser etterlatte av to soldater fra Kurdish People's protection Unit aom ble drept i Irak tidligere i sommer. Nå sal 19 kvinner ha blitt henrettet av IS.
Bildet viser etterlatte av to soldater fra Kurdish People's protection Unit aom ble drept i Irak tidligere i sommer. Nå sal 19 kvinner ha blitt henrettet av IS. Foto: Ilyas Akengin (Afp)
Sist oppdatert:
Kvinnene skal ha blitt holdt som gisler av IS  i Mosul i Irak.

Det er en representant for Kurdish Democratic Party i Mosul som har kommer med informasjonen om at IS har henrettet 19 kvinner. Årsaken skal være at de nektet å ha sex med IS-soldater, skriver Iraqi News.

Kvinnene skal ha blitt holdt som gisler i IS område i Mosul i Irak, et område IS tok kontroll over i juni i fjor, hevder kilden.

En FN-utsending, som har undersøkt IS sexhandel har sagt at jenter blir sendt rundt som «bensinfat» og at en jente kan bli solgt til seks forskjellige menn.

Les også: - Gravid svensk 15-åring vil hjem fra Syria

Selger kvinner de kidnapper

FNs utsendte skal også ha bekreftet et dokument fra IS som antyder at ekstremister selger Yazidi og kristne kvinner og barn de har kidnappet. Jenter i alderen ett til ni år er de IS tjener mest penger på, skriver Daily Mail.

Bildet i Twitter-meldingen under deles i sosiale medier og brukes av en rekke medier for å illustrere IS' salg av kvinner i Mosul-området i Iraq. Foreløpig er det ikke bekreftet om bildet er autentisk.

Hundrevis av kvinner ble tatt til fange i Sinjar i Nord-Irak i fjor.

Les også: «Vi søker åtte bødler som kan halshogge og amputere»

Ville ikke delta i «sex-jihad»

Noen av kvinnene som har blitt tvunget til å være sex-slaver har kommet seg ut vekk fra IS har fortalt hvordan de ble tvunget til å gifte seg med krigere som mishandlet dem seksuelt og fysisk.

Det er så langt usikkert om de 19 kvinnene, som skal ha blitt henrettet for bare noen dager siden, er yazidier eller ikke.

Kvinnene skal ha blitt henrettet fordi de ikke ville delta i «sex-jihad»

Videoen under skal vise IS-krigere snakke om hvilke slaver de skal kjøpe.


Dødelig luftangrep mot IS

USA sier landets styrker har utført det første dødelige luftangrepet fra en base sør i Tyrkia og inn i Syria.

I juli ble Tyrkia og USA enige om å la USA gjennomføre luftangrep mot militante medlemmer av Den islamske staten (IS) fra basen Incirlik nær grensen til Syria.

En drone som fløy fra basen ble brukt til det første angrepet, opplyser kilder i det amerikanske forsvarsdepartementet Pentagon. De sier at også angrep med bemannede fly fra basen forberedes.

Tidligere onsdag uttalte tyrkiske myndigheter at den USA-ledede koalisjonen snart vil sette i gang en «omfattende offensiv» mot IS fra tyrkiske baser. 

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere