*Nettavisen* Nyheter.

- IS-lederen forbyr publisering av henrettelsesvideoer

Lederen for Den islamske stat tror publisering av henrettelsesvideoer kan ødelegge ekstremistgruppens image. Foto: (Afp)

- Dårlig for terrorgruppens image, mener lederen for Den islamske staten.

19.07.15 15:03

Abu Bakr al-Baghdadi skal ha sendt et brev til alle sine mediekontorer hvor han sier at de ikke lenger får lov til å publisere henrettelsesvideoer, da han er bekymret for hvilken effekt disse vil ha på ekstremistgruppens image.

Baghadi skal ha hevdet at bakgrunnen for avgjørelsen er at han ikke ønsker at andre muslimer, samt deres barn, skal la seg skremme av videoene, melder den syriske avisen Ara News.

LES OGSÅ: IS skjulte bombe i isbil

- Forbudet gjør ingen forskjell

Syrisk politiker og advokat Ferid Hisso sier at IS mest sannsynlig ikke bryr seg om hvem som eventuelt ser videoklipp av deres umenneskelige handlinger.

- I stedet for å forby publisering av denne type videoer, skulle Baghdadi ha stoppet de grusomme handlingene de utfører, sa Hisso.

IS har publisert flere henrettelsesvideoer de siste årene. I januar kom blant annet en video hvor et barn skyter og dreper to menn som er anklaget for å ha jobbet for russisk etterretning. En måneds tid etter kunne en ny video vise den jordanske piloten som ble levende brent i et bur, hvor både barn og voksne skal ha samlet seg i gatene for å se.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Skjermdump fra videopptaket hvor IS brente den jordanske piloten levende.

For et par uker siden slapp ekstremistgruppen enda en video hvor 25 regjeringssoldater blir skutt og drept på scenen til et antikt amfiteater i Palmyra i Syria.

LES OGSÅ: IS-video viser drap på på kristne etiopiere i Libya

- Handlingene har lederen allerede rettferdiggjort for tilhengerne sine, så dette forbudet gjør ingen forskjell, sa Hisso.

Cameron vil gjøre mer for å bekjempe IS

Statsminister David Cameron sier han vil Storbritannia skal gjøre mer for å hjelpe USA med å bekjempe ekstremistgruppen IS i Syria.

Cameron led nederlag i 2013 da Parlamentet under ledelse av Labour stemte imot å være med på militæroperasjoner i Syria. Året etter stemte Parlamentet for flyangrep mot IS i Irak, men ikke i Syria.

LES OGSÅ: Hevder IS har treningsleire i Bosnia

– Jeg vil at Storbritannia skal gjøre mer, jeg må alltid ha parlamentet med meg, sier Cameron til den amerikanske TV-kanalen NBC søndag.

– Vi snakker og diskuterer for øyeblikket, inkludert med opposisjonen i Storbritannia, om hva mer vi kan gjøre, fortsetter han.

Men til tross for at Parlamentet har stemt imot militære operasjoner i Syria, er britiske flygere med på flyangrepene i landet under alliert kommando, viser dokumenter den britiske gruppa Reprieve har fått utlevert.

Det britiske forsvarsdepartementet sier at Storbritannia ikke gjennomfører flyangrep i Syria, men at et mindre antall britiske militære er på plass i den USA- og canadiskledede operasjonen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.