RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
IS-OPPRØRERE: Et bilde publisert av IS selv 13. juni i år viser angivelig opprørere i kamp med irakiske soldater på grensen mellom Irak og Syria.
IS-OPPRØRERE: Et bilde publisert av IS selv 13. juni i år viser angivelig opprørere i kamp med irakiske soldater på grensen mellom Irak og Syria. Foto: - (Afp)

- IS med sexslaver som premie i ramadankonkurranse

Sist oppdatert:
Listet opp sexslaver som premie i ramadankonkurranse.

Ekstremistgruppen IS i Irak har gjort seg skyldig i en rekke overgrep mot kvinner og jenter  fra yazidi-minoriteten. Nå kommer det meldinger om at opprørerne har satt opp kvinnelige slaver som premie i en ramadan-konkurranse i Al-Baraka-provinsen i Syria.

Les også: IS-video viser drukning av fanger og henrettelse med granatkaster

Ifølge Middle East Media Research Institute (MERI) og Clarion Project, to uavhengige forskningsinstitutter som følger med på hva som postes av og med IS på sosiale medier, ble premien med sexslaver kunngjort på en Twitter-konto knyttet til IS 19. juni - ved innledningen til fastemåneden ramadan. 

Ifølge kunngjøringen ble de tre beste i ramadankonkurransen lovet hver sin "sibya" - et begrep for kvinnelig slave som er tatt til fange i krig.

Leder for SITE Intelligence Group, Rita Katz, postet nylig denne Twitter-meldingen med en plakat som lister opp premiene i en ramadan-konkurranse i IS-regi:

I april kom det melding om at kvinner og jenter som hadde greid å flykte etter å ha blitt bortført av ekstremistgruppa IS, foirtalte hvordan de var  blitt fraktet rundt til ulike steder i Irak og Syria og solgt som sexslaver, ifølge en rapport.

Rapporten fra Human Rights Watch (HRW) var blant annet basert på intervjuer med 20 jenter og kvinner fra yazidi-minoriteten i byen Dohuk i Nord-Irak. De hadde alle greid å unnslippe Den islamske staten, også kjent som IS, ISIL og ISIS.

– ISIS-styrker har begått organiserte voldtekter, seksuelle overgrep og andre forferdelige forbrytelser mot kvinner og jenter fra yazidi-folket, uttalte Liesl Gerntholtz, leder for HRWs arbeid for kvinners rettigheter, ifølge NTB.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere