RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Abu Alaa al-Afri skla være drept.
Abu Alaa al-Afri skla være drept. (US Department Of state)

- IS nestsjef er drept

Sist oppdatert:
Abu Alaa al-Afri, nestkommanderende i ekstremistgruppa Den islamske staten (IS), er ifølge irakiske myndigheter drept i et luftangrep.

– Et luftangrep ble rettet mot IS' nestkommanderende, Abu Alaa al-Afari, basert på nøyaktig etterretningsinformasjon, skriver det irakiske forsvarsdepartementet i en uttalelse.

Angrepet var rettet mot en moské i byen Tal Afar, der Afari skal ha vært i møte med et titalls andre opprørere, melder BBC.

Forrige uke utlovte amerikansk UD en dusør på opptil 7 millioner dollar, drøyt 50 millioner kroner, for informasjon om Afari, som også går også under navnene Abdul Rahman Mustafa Mohammed og Abdul Rahman Mustafa al-Qaduli, ifølge den britiske kringkasteren.

USA har siden i fjor høst gått til luftangrep mot IS-mål i Syria og Irak.

I april meldte The Guardian at IS-leder Abu Bakr al-Baghdadi var såret i et luftangrep der tre mennesker ble drept. Ifølge avisen var ikke Baghdadi lenger i stand til å ta seg av den daglige ledelsen av gruppen.  (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere