*Nettavisen* Nyheter.

- Islam er en voldelig religion

Den nederlandske politikeren Geert Wilders går hardt ut mot Islam.

14.02.07 04:30

- Islam er en voldelig religion, og hvis Muhammed var i live i dag, kunne jeg ha forestilt meg å rulle ham i tjære og fjær og jaget ham ut av landet.

Detter sier den nederlandske høyre-politikeren Geert Wilders til avisen De Pers tirsdag, skriver Ekstra Bladet. Han kom med en rekke angrep mot muslimer, Islam og den muslimske profeten Muhammed.

Wilders anses å være arvtageren til den høyre-populistiske politikeren Pim Fortuyns som ble drept under valgkampen i Nederland i 2002. Partiet hans fikk ni mandater i det nederlandske parlamentet ved valget i november i fjor. Wilders har gått ut og advart om en tsunamilignende islamisering av Nederland. Nederland er hjem for en million muslimer.

- Vi kommer ikke til å få en muslimsk majoritet de første par tiårene, men det går i den retningen. Man føler seg ikke lenger hjemme i Nederland. Det er en kamp på vei og nederlenderne må forsvare seg. Det er snart flere moskeer enn kirker, sier Wilders.

Wilders har levd med konstant politibeskyttelse etter at den islamkritiske filmregissøren Theo van Gogh ble brutalt drept på åpen gate i Amsterdam i november 2004.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.