RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Islamistisk milits tok ny by

Sist oppdatert:
Ifølge øyenvitner skal den islamistiske militsen i Somalia onsdag ha tatt kontroll over en viktig ny by etter å ha inntatt hovedstaden Mogadishu forrige uke.

De sekulære militsgruppene i byen Jowhar ble drevet ut etter en kortvarig skuddveksling, ifølge vitner på stedet.

Bare timer tidligere hadde krigsherrene for disse gruppene flyktet fra byen, som var deres siste befestning sør i Somalia. Det ble ikke meldt om dødsfall kort tid etter angrepet, men innbyggerne flyktet av frykt for flere sammenstøt.

Byen ligger 90 kilometer fra Somalias hovedstad Mogadishu, som ble beseiret av den islamske militsen i forrige uke.

Amerikanske myndigheter innrømmer at de har støttet krigsherrene i kampen mot den islamske militsgruppen. USA anklager den islamske militsen for å gi opphold til tre al-Qaidatopper som er tiltalt i forbindelse med bombeangrepene mot de amerikanske ambassadene i Kenya og Tanzania i 1998, melder AP.

«Den islamske domstolsunionen» har de siste dagene bygget sine styrker opp rundt byen Jowhar i et forsøk på å gjøre kål på sine rivaler, «Alliansen for gjenopprettelse av Fred og Anti-terror.» Denne alliansen er ledet av flere tidligere krigsherrer.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere