*Nettavisen* Nyheter.

- Israel enige i fredsavtalen

Foto: KHALIL HAMRA (AP)

Israel skal ha sagt seg enige i prinsippene, men foreløpig er det ingenting som tyder på at våpnene legges ned.

15.01.09 18:59

Det er egyptisk TV som melder at Israel skal ha sagt seg enig i prinsippene, ifølge haaretz.com.

Ifølge FNs generalsekretær Ban Ki-moon skal Israel ta en «viktig avgjørelse i dag» angående en våpenhvile, og Ki-moon sier han håper det vil være «en rett en», melder Reuters.

- Hamas enig
Onsdag sa, ifølge en spansk avis, Hamas seg enig i prinsippene i den egyptiske fredsavtalen. Også palestinerne skal ha sagt at flere av punktene må klargjøres.

- Bevegelsen har presentert en detaljert visjon til det egyptiske lederskapet. Det er ingen uenighet med det egyptiske lederskapet. Utfordringen er uenigheter om hvordan man skal håndtere zionist-fiendene (Israel, red.anm.) gjennom denne avtalen, sa Hamas-talsmann Salah al-Bardawil.

En talsmann for Hamas avviste imidlertid at gruppen skulle ha gått med på å legge ned våpnene.

Utenriksminister Jonas Gahr Støre sa samme kveld at han ikke hadde hørt noe som tilsa at partene nærmet seg enighet.

20 dager, 6000 liv
Etter 20 dager med krigshandlinger, har over 1000 palestinere mistet livet og nærmere 5000 er skadd. Mange er sivile, uten at det er mulig å gi et nøyaktig tall, men en palestinsk menneskerettighetsgruppe sier at 670 av de 1000 drepte er sivile.

På israelsk side har ti soldater og tre sivile mistet livet, ifølge det israelske militæret. 100 soldater skal være såret.

På torsdag ble en FN-bygning og et sykehus bombet i Gaza by, i tillegg til en mediebygning. Angrepet er fordømt av både FNs generalsekretær Ban Ki-moon og norske myndigheter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag