RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

- Israel planlegger storangrep

Sist oppdatert:
Høytstående israelske kilder hevder at Israel planlegger Gaza-angrep med 20.000 mann.

Det skriver Sunday Times som siterer en anonym høytstående israelsk militær kilde. TV 2s Fredrik Græsvik sier at oppslaget i Sunday Times blir avvist som tøv av hans kontakter i Israel og Palestina.

Den høystående militære kilden sier at Israel ikke kan sitte stille å se på at borgerkrigen mellom Hamas og Fatah nå skaper en aggressiv Hamastan som nabo. Angrep er derfor unngåelig.

- Spørsmålet er ikke om, men når og hvordan, sier mannen.

Angrepsplan
Det er forsvarsminister Ehud Barak som ønsker å sende 20.000 mann inn i den Hamas-kontrollerte Gazastripen for å knuse Hamas. Planen er å ødelegge mye av den militære styrken til Hamas i løpet av får dager.

Tidligere statsminister Ehud Barak tar over som forsvarsminister i Israel mandag. Allerede skal han ha bedt om detaljerte planer for å angripe Hamas med to panserdivisjoner, en infanteridivisjon, samt F16 og ubemannede fly.

De israelske styrkene forventes å møte 12.000 Hamas-soldater med våpen som de blant annet har tatt fra Fatah-bevegelsen etter den siste ukens borgerkrig i Gaza.

Græsvik sier at israelerne til enhver tid har planer for angrep mot Gaza, og at det vil være helt naturlig å lage nye planer tilpasset den nye situsjonen, uten at man har konkrete angrepsplaner.

Kutter støtte
Fatah-bevegelsen har nå kontroll med Vestbredden. Både USA og Israel har tidligere sagt at de vil gi bistand til Palestina så fort den palestinske presidenten Mahmoud Abbas har dannet en ny regjering uten Hamas.

Søndag sa det israelske oljeselskapet Dor Alon at det har kuttet oljeleveransene til Gaza etter at Hamas tok over.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere