RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Israel vil bygge mur rundt hele Vestbredden

Sist oppdatert:
Det israelske forsvarsdepartementet har utarbeidet en plan for å bygge en mur på østsiden av Vestbredden som vil omslutte palestinerne i territoriet dersom den blir bygget, opplyser militære kilder i Jerusalem.

Statsminister Ariel Sharon bekreftet fredag kveld at det foreligger planer om en slik mur på østsiden av Vestbredden, melder NTB-Reuters.

– For øyeblikket planlegger vi traseen og når planen er ferdig, vil den bli lagt fram i regjeringen for godkjennelse, sa han.

Israel har allerede bygget en 150 kilometer lang mur langs grensen mellom Vestbredden og Israel. Når denne muren står ferdig ved utgangen av året, vil den være 300 kilometer lang, og den ligger opp til 20 kilometer inne på den palestinske siden av grensen.

Når de to murene - på øst- og vestsiden av Vestbredden - blir knyttet sammen, vil to millioner palestinere være omringet av betongvegger og elektriske gjerder, ifølge den israelske kilden.

Det finnes en plan i forsvarsdepartementet om å utvide muren slik at den vil gå rundt hele Vestbredden, ifølge den israelske sikkerhetskilden.

– Planen er blitt anbefalt av forsvarsdepartementet, men det trengs et budsjett, og den må godkjennes av regjeringen.

Den israelske hæren har tidligere bygget et tilsvarende gjerde rundt én million palestinere i Gaza.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere