Gå til nye Nettavisen

Lyst til å se den nye Nettavisen?

RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Italias bånd til USA fortsatt godt

Foto: AP Photo/Scanpix
Sist oppdatert:
Italias statsminister Silvio Berlusconi fastholder at USA må ta skylden for at den italienske etterretningsagenten Nivola Calipari ble drept. - Men saken påvirker ikke båndene mellom USA og Italia, sier han.

Det er stor forskjell på hvordan de to landene oppfatter det som skjedde da Calipari ble skutt og drept i Irak 4. mars. USA har i sin granskningsrapport slått fast at de amerikanske soldatene ikke gjorde noe galt, og at de skjøt da bilen med italienerne i ikke stoppet ved en kontrollpost. Italienerne på sin side mener kontrollposten ikke var godt nok merket.

- Fraværet av bevissthet ved handlingen fjerner ikke ansvar for uaktsomhet , sier Berlusconi torsdag. Men samtidig er han opptatt av å understreke at uenigheten om det som skjedde, ikke skal skade forholdet mellom de to landene.

- Vennskapet mellom Italia og USA har gjennomlevd større og vanskeligere problemer enn dette, sa Berlusconi under en tale til parlamentet.

- Vi har ingen planer om å trekke noen linje mellom det som skjedde i forbindelse med drapet på en av våre agenter, og den rollle vårt land spiller i Irak, fortsetter han, og avviser med det alle innspill om å trekke italienske soldater ut av Irak.

Calipari ble skutt og drept mens han eskorterte det løslatte italienske gisselet åGiuliana Sgrena til flyplassen. I Italia blir Calipari ansett å være en helt, som klarte å få Sgrena løslatt.

Vil du delta i debatten?
Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt. Her kan du enkelt bidra med din mening
(tjeneste under utvikling).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!