RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Italias bånd til USA fortsatt godt

Foto: AP Photo/Scanpix
Sist oppdatert:
Italias statsminister Silvio Berlusconi fastholder at USA må ta skylden for at den italienske etterretningsagenten Nivola Calipari ble drept. - Men saken påvirker ikke båndene mellom USA og Italia, sier han.

Det er stor forskjell på hvordan de to landene oppfatter det som skjedde da Calipari ble skutt og drept i Irak 4. mars. USA har i sin granskningsrapport slått fast at de amerikanske soldatene ikke gjorde noe galt, og at de skjøt da bilen med italienerne i ikke stoppet ved en kontrollpost. Italienerne på sin side mener kontrollposten ikke var godt nok merket.

- Fraværet av bevissthet ved handlingen fjerner ikke ansvar for uaktsomhet , sier Berlusconi torsdag. Men samtidig er han opptatt av å understreke at uenigheten om det som skjedde, ikke skal skade forholdet mellom de to landene.

- Vennskapet mellom Italia og USA har gjennomlevd større og vanskeligere problemer enn dette, sa Berlusconi under en tale til parlamentet.

- Vi har ingen planer om å trekke noen linje mellom det som skjedde i forbindelse med drapet på en av våre agenter, og den rollle vårt land spiller i Irak, fortsetter han, og avviser med det alle innspill om å trekke italienske soldater ut av Irak.

Calipari ble skutt og drept mens han eskorterte det løslatte italienske gisselet åGiuliana Sgrena til flyplassen. I Italia blir Calipari ansett å være en helt, som klarte å få Sgrena løslatt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere