RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ja til våpenhvile

Sist oppdatert:
Hizbollah lover å stanse krigshandlingene når FN krever det.

I en TV-tale på Al Manar lover Hizbollahs leder, sjeik Hassan Nasrallah, at de ikke vil hindre FN-resolusjonen i å bli satt ut i live.

-Hizbollah er klar til å stanse krigshandlingene på tidspunktet FN bestemmer. Men hvis Israel ikke stanser sine angrep, slår vi tilbake, sier han.

Fredag ble det vedtatt en resolusjon om krigen i FN, der verdensorganisasjonen går inn for å sende 15.000 fredsbevarende soldater fra FN og et tilsvarende antall libanesiske soldater til de sørlige delene av Libanon. Styrken skal etter planen stå mellom israelske soldater og Hizbollah mens Israel trekker seg ut av landet og Hizbollah avslutter sin militære aktivitet.

Libanon har stilt seg positive til planen. Den israelske regjeringen behandler resolusjonen søndag, men har signalisert at militæraksjonen kan fortsette ut uken, melder AP.

Lørdag ettermiddag sier Nasrallah i sin TV-tale at Hizbollah støtter utplasseringen av 15.000 FN-soldater i Libanon. Samtidig krever han at alle som har flyktet fra Sør-Libanon får vende tilbake til sine hjem.

Hizbollah mener FN-resolusjonen er urettferdig fordi den ikke fordømmer Israels brutalitet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere