*Nettavisen* Nyheter.

- Jager tysk mistenkt i Marokko

Foto: Scanpix

Britiske agenter jager en tysker i Marokko, som kan stå bak Madeleines forsvinning.

07.06.07 14:17

Det skriver avisen Correio da Manhã torsdag.

Politiet skal ha kommet på sporet av tyskeren etter å ha avlyttet telefonsamtaler, der vedkommende skal ha blitt nevnt gjentatte ganger. Både Marokko, Nederland og Tyskland ble også nevnt i samtalene.

Det er britiske Government’s Communications Headquarters som skal sitte på informasjonen, skriver avisen.

Politiets talsmann i saken ønsket onsdag ikke å kommentere opplysningene. Politiinspektør Olegário Sousa har tidligere benektet at portugisiske etterforskere har reist til Marokko, men bekrefter at tipset om at Madeleine var sett i det afrikanske landet, er et hett spor for politiet.

Fire år gamle Madeleine McCann ble bortført fra ferieleiligheten der hun lå og sov torsdag 3. mai. Jenta var på ferie sammen med sine to tvillingsøsken og foreldrene i badebyen Praia da Luz i Portugal.

Rystet av kritikk
Onsdag var Madeleines foreldre i Tyskland, for å be tyske turister som ferierte i området, om hjelp. Det vakte oppsikt da en tysk journalist spurte hvordan de følte det at stadig flere reagerte på deres oppførsel, og antydet at de kan ha hatt noe med forsvinningen å gjøre.

- Vi har absolutt ingenting med vår datters forsvinning å gjøre, sa Gerry McCann.

- Jeg kan forstå at folk er forbløffet over alt vi gjør. De første to-tre dagene følte vi oss fullstendig hjelpesløse og lamslått av angst. Vi får styrke av å være aktive i letingen etter datteren vår, og alt vi gjør, har vi gjort etter råd fra eksperter rundt oss, sa Gerry McCann.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Scanpix

I går holdt Madeleines foreldre pressekonferanse i Tyskland. Se den her på TV 2 Sumo.

Så trist ut
Det var norske Mari Olli som så ei jente som kunne ligne Madeleine på en bensinstasjon utenfor Marrakesh.

Olli sa til britiske Daily Mail at jenta hun så, var ikledd pysjamas og at hun spurte om når hun fikk se moren sin igjen.

- Hun var en søt, blond jente med et pent ansikt. Hun sto sammen med en mann og så trist og litt fortapt ut. Hun så ensom ut, sier Olli til Daily Mail.

Olli er bosatt i Spania og var på ferie i Marokko da hun så jentungen som hun mener er Madeleine McCann.

Portugisisk politi venter fortsatt på overvåkingsbilder fra stedet. Britiske medier har tidligere meldt at disse viktige bildene skal være slettet .

Olegário Sousa legger heller ikke skjul på at det har vært svært vanskelig å få tilgang til bildematerialet, skriver Correio da Manhã.

Onsdag ble sperringene rundt leiligheten som familien leide da Madeleine ble bortført, tatt ned. En mobil kontrollpost ble også demontert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.