RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jakter på Ansar-bakmann i Falluja

Sist oppdatert:
De amerikanske okkupasjonsstyrkene hevder at Abu Musab al-Zarqawi, som skal være bindeleddet mellom og al Qaida og Ansar al Islam, står bak kampene i Falluja.

I løpet av de siste ukene er flere hundre mennesker drept i kamper i byen Falluja vest for Bagdad. Onsdag ble fem irakere drept, til tross for at våpenhvilen i byen var utvidet.

Amerikanske styrker hevder utenlandske terrorister som Abu Musab al-Zarqawi står bak kampene.

- Problemet er de internasjonale terroristene, folk som Al-Zarqawi - som vi mener er I Falluja eller i nærheten – og irakere som støtter operasjonene deres, sa en talsmann for de amerikanske okkupasjonsmyndighetene tirsdag.

I januar ble et høytstående medlem av Ansar Al-Islam arrestert i Falluja. Husam al-Yemen, som skal ha vært Zarqawis høyre hånd. Ansar Al-Islam ble i sin tid stiftet av mulla Krekar.

Bush-administrasjonen har lenge hevdet at jordaneren Al-Zarqawi har forbindelser til både Ansar al-Islam og al-Qaida. Han skal også ha samarbeidet med Saddam Hussein. Under sin mye omtalte redegjørelse i FNs sikkerhetsråd i februar i fjor, hevdet utenriksminister Colin Powell at Ansar Al-Islam ga Zarqawi og andre Al-Qaida-medlemmer fritt opphold i Nord-Irak før krigen. Ifølge Powell var Ansar Al-Islam infiltrert av agenter fra Saddam-regimet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere