RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg beundrer Barack Obama

Sist oppdatert:
- Men jeg blir president, sa John McCain i sin nominasjonstale fredag morgen.

John McCain aksepterte nominasjonen som Republikanernes presidentkandidat, og roste sin konkurrent, Demokratenes Barack Obama, i den påfølgende talen fredag morgen norsk tid, melder CNN .

Lover forandring
- Dette er tøffe tider for mange av dere. Dere er bekymret for om dere beholder jobben, eller greier å finne en ny, og dere strever for å få beholde hjemmet og ha råd til mat, sa McCain i sin tale.

- Alt du ber om er at styresmaktene skal stå på din side, og ikke i veien for deg, så det er det vi vil gjøre, sa presidentkandidaten.

McCain fortalte at han sammen med sin visepresidentkandidat, Sarah Palin, vil bringe forandring til Det hvite hus, og kjempe for amerikanernes fremtid.

Han fortsatte med å rose Barack Obama, og fortalte at han respekterte og beundret ham.

- Selv om det er store forskjeller mellom oss, er det flere likheter. Vi er begge amerikanere, sa McCain.

Torsdag talte Sarah Palin etter at hun godtok nominasjonen som visepresidentkandidat.

Les saken her: - Obama vil ta pengene dine

Roser Palin
John McCain har bare lovord å si om sin visepresidentkandidat.

- Hun er den rette partneren. Hun har taklet problemer som energiuavhengighet og korrupsjon, og hun kjemper for det som er rett og lar seg ikke rokke ved.

I talen snakket McCain om økonomi og utdanning, og lovet å alltid sette folket først.

- Jeg forstår hvem jeg jobber for. Ikke for noe parti, ikke for meg selv, og ikke for en spesiell sak. Jeg jobber for deg, sa presidentkandidaten.

To måneders innspurt
Etter at John McCain har formelt akseptert nominasjonen som Republikanernes presidentkandidat starter den to måneder lange innspurten for ham og Demokratenes kandidat, Barack Obama. Valget er den 4. november.

Les mer: I natt starter innspurten

Etter å ha snakket om sine fem år i fangenskap i Hanoi i kjølvannet av Vietnamkrigen, og om hvor mye dette hadde inspirert ham til å elske USA, oppfordret han alle amerikanere til å kjempe for å bedre landet.

- Reis dere opp, reis dere opp, reis dere opp og kjemp. Vi er amerikanere og vi gir aldri opp. Vi skjuler oss aldri bak historien – vi skaper historien, sa McCain.

Avbrutt av demonstranter
McCain ble avbrutt av krigsdemonstranter som ropte slagord fra salen. Men presidentkandidaten ba publikum om å ignorere skurringen fra salen og tilhengerne hans klarte uten problem å overdøve demonstrantene, som til slutt ble kastet ut av salen.

BBCs Adam Brookes sier at talen til McCain var svært balansert og manglet all form sarkasme rettet mot presidentkandidaten Obama. Svært mange talere på Republikanernes landsmøte, Sarah Palin inkludert, har rettet ekstremt mye kritikk mot Obama.

McCain nevnte den sittende presidenten George W. Bush kun én gang i løpet av talen. I tillegg rettet han kritikk mot sitt eget parti og sa han ville gjenvinne tilliten til Republikanerne, samt gjenopprette partiets stolthet og prinsipper.

- Vi skal gjenvinne folkets tillit ved å stille oss bak de verdiene som amerikanerne beundrer. Partiet til Lincoln, Roosevelt og Reagan skal tilbake til utgangspunktet, sa han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere