*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg drepte JonBenet

I romjula for ti år siden ble JonBenet Ramsey (6) funnet drept hjemme i kjelleren. Nå innrømmer en tidligere lærer drapet.

17.08.06 15:19

GRATIS OPPSETT: Få siste nytt på mobil

Ti år etter det gruoppvekkende drapet på JonBenet Ramsey (6) er en tidligere lærer arrestert. Ifølge Ap har mannen innrømmet drapet.

Amerikaneren John Mark Karr ble onsdag arrestert i Thailand i forbindelse med drapet på skjønnhetsdronningen fra Boulder i Colorado, melder Reuters som siterer flere amerikanske medier.

Thailandsk politi bekrefter arrestasjonen overfor nyhetsbyrået Associated Press, og sier han holdes på bakgrunn av sexforbrytelser som ikke er begått i Thailand.

- Et uhell
Læreren uttalte torsdag at dødsfallet var en ulykke.

- Jeg var glad i JonBenet, sier Karr til journalister torsdag, ifølge Reuters. Det er første gang han ytrer seg til pressen siden han ble pågrepet onsdag.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: AP (Scanpix)- Hun døde ved et uhell.

Karr, som er mistenkt for drap, kidnapping og seksuelt misbruk av mindreårig, svarte ikke da han ble spurt direkte om han hadde drept jenta, men lot til å riste på hodet.

Innrømmet ukjente detaljer
41-årige Karr ble arrestert etter at han skal ha innrømmet flere detaljer om ugjerningen som ikke er kjent for offentligheten. Den tidligere grunnskolelæreren skal ha levd i Boulder da JonBenet ble drept.

I en uttalelse fra den offentlige anklageren Mary Lacy i Boulder County, ble Carr tatt etter flere måneders etterforskning. Han holdes i forvaring i Bangkok og er ventet å bli utlevert til USA i løpet av få dager.

Drapet som skjedde i romjula 1996 rystet en hel verden, men ingen ble noensinne siktet etter at den seks år gamle jenta ble funnet mishandlet og kvalt i kjelleren i familiens hus.

På en lapp som ble funnet på en trapp ble det hevdet at jenta var kidnappet av en «liten utenlandsk gruppe» som krevde 180.000 dollar i løsepenger.

Moren døde i sommer
Foreldrene var lenge under mistanke for drapet, men ble aldri siktet. Ifølge politiet samarbeidet foreldrene med etterforskerne. Moren Patsy fikk imidlertid aldri oppleve det som trolig er et gjennombrudd i saken. I juni i år døde hun av kreft.

Faren John sier imidlertid i en uttalelse at moren før hun døde var klar over at politiet var i ferd med å sirkle inn en gjerningsmann for drapet på deres datter.

John Ramsey sa til en lokal tv-stasjon at han ikke var bekjent av den arresterte Karr.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.