RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er for rik

Sist oppdatert:
Microsofts grunnlegger Bill Gates er så rik at han begynner å se på det som et stort problem.

I et intervju med CNBC forteller Bill Gates at det har blitt en belastning å være kjent som verdens rikeste man.

Ikke bra å være rik
- Jeg skulle ønske jeg ikke var det. Det er ikke noe godt som kommer ut av det, sier Gates, som har mistet et betydelig milliardbeløp etter at Microsoft har falt kraftig på børsen den siste uka.

Gates har riktignok solgt seg ut av Microsoft stort den siste tiden. Bare i løpet av et par uker i februar solgte han seg ut med over en milliard dollar.

Kjent for å være raus
Gates er også kjent for å gi bort svært mye av pengene sine, og i 2005 ble han sammen med kona utropt som «People of the year» av Time for sin veldedige innsats. Likevel mener han at det blir overskygget av sin egen rikdom.

- Du får mer oppmerksomhet ut av å være rik, sier Gates.

Lærer av en legende
Ifølge Gates er det en annen av verdens rikeste menn, Warren Buffett, god for rundt 42 milliarder dollar, som han har lært mest av.

- Han har en forfriskende, enkel måte åte å se på ting, så jeg setter ham på toppen av listen, sier Gates, og legger til at en av de viktigste tingene han har lært av Buffett er at det er viktig med intigritet.

Til tross for Buffetts betydelige rikdom, bor han fortsatt i forstadshuset sitt i Omaha som han i 1957 kjøpte for 31.500 dollar.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere