*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er ingen helt

Foto: (AP/Scanpix)

- Jeg gjorde bare det jeg måtte gjøre, sier politimannen som stoppet skytedesperadoen i Utah.

Kenneth K. Hammond og hans gravide kone Sarita var ute og spiste en romantisk middag i kjøpesenteret Trolley Square da de hørte skudd.

Den erfarne politimannen fra nabobyen Ogden ba kona ringe politiet da han forsto hva som var i ferd med å skje, melder AP.

- En grunn til alt
- Jeg har vært i lignende situasjoner før, og følte jeg måtte gjøre noe. Jeg gjorde bare det alle kollegene mine ville ha gjort, sier Hammond (33).

Han ser ikke på seg selv som noen helt.

- Det var en grunn til at vi var der. Det var en grunn til at jeg var bevæpnet. Vi bestemte oss for å spise dessert, noe vi aldri gjør. Det er en grunn til alt som skjer, sier Hammond.

Reddet liv
Politisjef Chris Burbank er imidlertid full av lovord om Hammond og det han kaller hans «heltemodige handlinger».

- Det er ingen tvil om at hans raske inngripen reddet mange liv, sier Burbank, ifølge CNN.

Politiet vet fortsatt ikke hva som fikk den 18 år gamle bosniske innvandreren Sulejmen Talovic til å skyte vilt rundt seg på det travle kjøpesenteret. Fem personer ble drept og fire ble skadd. Talevic avfyrte også to skudd mot Hammond, uten å treffe.

Ikke i tjeneste
Hammond var ikke i tjeneste, men var likevel bevæpnet. Han skjøt mot Talovic, og klarte å holde ham i sjakk til politiet kom til stedet. Talovic ble drept i skuddvekslingen som fulgte. Det er ikke kjent om det var Hammond som avfyrte det dødelige skuddet.

- Jeg gjorde det jeg måtte gjøre, sier Hammond.

Talovic skjøt og drepte to personer i det han ankom kjøpesenteret. Senere skjøt han en person gjennom en dør, og fem personer i en gavebutikk.

Tilstanden er fortsatt kritisk for to av de skadde.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.