RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: REUTERS/Kevin Lamarque

- Jeg er lei meg

Sist oppdatert:
Pårørende til falne i Irak mener forsvarminister Donald Rumsfeld er følelseskald, og et flertall amerikanere mener han bør gå av. Onsdag fremførte den ellers så stødige hauken en svært følelsesladd forsvarstale.

Forsvarminister Donald Rumsfeld har blitt rammet av voldsom kritikk for å være ufølsom overfor behovene til soldatene i Irak og deres familier. Onsdag forsvarte han seg i de mest følelsesladde ordelag.

Den normalt svært så stødige Rumsfeld sa at når han møter sårede soldater eller pårørende til de som har falt i kamp, så føler han «sorgen deres i det aller innerste».

- Jeg er oppriktig lei meg for at noen kan ha et inntrykk av at jeg gjør noe som helst annet enn å jobbe det jeg kan for å se til at de kjempende mennene og kvinnenes liv beskyttes, og at de blir tatt være på så godt det menneskelig lar seg gjøre, sa Donald Rumsfeld.

Håper å bli trodd
Forsvarsministeren skal ha virket uvanlif følelsesmessig engasjert under talen, ifølge amerikanske medier.

- Jeg håper og ber om at alle familiemedlemmer av de som har dødd så heltemodig, vet hvor inderlig jeg føler deres tap.

Tidligere denne uka viste en meningsmåling at 52 prosent av de amerikanerne mener president Bush bør kvitte seg med forsvarsminister Donald Rumsfeld.

Bare 36 prosent mener Rumsfeld bør bli sittende, viste målingen, som var gjort på oppdrag fra CNN og USA Today.

Mye kritikk
Mandag forsvarte Bush sin hardt prøvede forsvarsminister, og sa gjør en god jobb.

Rumsfeld har blitt kritisert for måten han ledet invasjonen av Irak på, og hvordan de amerikanske styrkene har oppført seg i etterkant. Så langt har han overlevd kritikken etter fangemishandlingene i Abu Ghraib-fengselet og på Guantanamo. Han har også fått pepper fra amerikanske soldater for ikke å ha gitt dem skikkelig utstyr for å bekjempe opprørerne i Irak.

I helgen kom kritikken forsvarministeren ikke kunne la prelle av.

Da ble det kjent at Rumsfeld ikke gadd å signere kondolansebrevene til de som hadde mistet familiemedlemmer og kjærester i Irak. I stedet ble signaturen påført digitalt.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere