RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er lurt av Kristi brud

Den drapssiktede pastoren Helge Fossmo sier han føler seg lurt av «Kristi brud». - Alle er styrt av henne, sier Fossmo.

Fossmo er mistenkt for medvirking til drap og drapsforsøk på kona Alexandra Fossmo og naboen som ble beskutt 10. januar i år. Da Fossmo ble sparket som leder for menigheten i Knutby, trådte kvinnen som kaller seg «Kristi brud» fram for første gang.

Støtt
Det var hun som fortalte menigheten at de skulle ta avstand fra Fossmo på grunn av hans sidesprang. Nå går Fossmo til motangrep.

- Jeg har tydeligvis ikke kjent til forsamlingens innerste vesen. Jeg er svært støtt over hvordan jeg er blitt behandlet, sier Fossmo ifølge Expressen.

Tidligere har tidligere medlemmer i menigheten forklart hvordan «Kristi brud» styrer alt som skjer i Knutbys forsamling. Hun har hatt kontroll på alt fra hvilken musikk som er tillatt til hvilke samleiestillinger som er godtatt.

- Hun styrer alt
Da pastoren onsdag møtte sin advokat i fengselet forklarte han om hennes makt.

- Innflytelsen hennes er betydelig. Alt er styrt av henne. Det er hennes ideologi som ligger til grunn for alt, sier Fossmo, som kjenner seg sveket og lurt.

- Hun er en sterk ledertype, alle som får en lederposisjon i forsamlingen må godkjennes av henne. Det handler ikke akkurat om nestekjærlighet, sier Fossmo via sin advokat.

Tidligere har pastoren og «Kristi brud» vært svært nære venner. Det var henne som fikk pastoren og hans kone Helene Fossmo til å flytte til Knutby.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere