- Jeg er redd for å møte Strauss-Kahn

Foto: FRED DUFOUR (Afp)

Tristane Banon (32) skal snart møte sin angivelige overgrepsmann ansikt til ansikt.

25.09.11 12:31

Den franske journalisten Tristane Banon hevder tidligere IMF-sjef Dominique Strauss-Kahn (62) forsøkte å voldta henne under et intervju i 2003.

Den franske avisen Le Parisien skriver at Banon og Strauss-Kahn skal møtes ansikt til ansikt under en høring i løpet av kommende uke.

- Jeg er selvsagt redd
Høringen er et ledd i den innledende fasen hvor påtalemyndigheten skal vurdere om det skal tas ut siktelse mot Strauss-Kahn.

- Jeg er selvsagt redd. Og jeg kommer naturligvis ikke til å få sove natten før, sa en gråtkvalt Tristane Banon til en forsamling på 300 mennesker under en demonstrasjon utenfor rettsbygningen i Paris lørdag, melder nyhetsbyrået AFP.

Hensikten med demonstrasjonen var å oppfordre franske myndigheter til å ta voldtektsanklager mer seriøst.

Strauss-Kahn hevder han bare forsøkte å kysse journalisten, men Banon hevder hardnakket på at den mektige franskmannen forsøkte å rive av henne klærne.

- Jeg har ingenting å tjene på denne saken, verken berømmelse eller penger, sa hun.

Les også: - Han dro av BH-en min

- Se meg rett inn i øynene
Journalisten brøt sammen og gråt da hun talte under demonstrasjonen. Selv om hun erkjenner at hun er bekymret for å konfrontere Strauss-Kahn under høringen, ser hun også fram til å ta et oppgjør med ham.

- Jeg vil ha ham rett foran meg så han kan se meg rett inn i øynene og si at jeg har innbilt det, sa hun.

Den tidligere IMF-sjefen tilbrakte to timer i et innledende politiavhør for to uker siden i forbindelse med overgrepsanklagen. En uke tidligere hadde Strauss-Kahn nettopp returnert til Frankrike etter å ha tilbrakt seks måneder i varetekt og husarrest for voldtektsanklager i New York.

New York-saken henlagt
Strauss-Kahn var siktet for voldtekt av en stuepike på et luksushotell på Manhattan, men saken ble henlagt fordi det ble sådd tvil om den fornærmedes troverdighet. Voldtektssaken førte imidlertid til at Strauss-Kahn møtte trekke seg som sjef for Det internasjonale pengefondet (IMF).

I tillegg mistet han muligheten til å stille som presidentkandidat for Det sosialistiske partiet i valget neste år.

Strauss-Kahn har innrømmet at han hadde sex med stuepiken, og omtalt det hele som moralsk forkastelig i et fransk TV-intervju.

Det angivelige voldtektsforsøket mot Tristane Banon ble begått i 2003, da Banon skulle intervjue den mektige Strauss-Kahn i forbindelse med et bokprosjekt.

- Vurderte å anmelde saken
Banon sier hun vurderte å anmelde saken, men ble frarådet av sin mor Anne Mansouret, som er medlem av Sosialistpartiet i Frankrike. Strauss-Kahn var som kjent Sosialistpartiets presidenthåp før voldtektssaken i USA.

Men etter voldtektssaken i USA, ombestemte 32-åringen seg og anmeldte forholdet til politiet i sommer. Påtalemyndigheten kan henlegge saken dersom de beslutter at det er et voldtektsforsøk, som i henhold til fransk lov må rettsforfølges innen tre år ugjerningen har inntruffet.

Strafferamme på ti år
Påtalemyndigheten må derfor sikte Strauss-Kahn for voldtekt, dersom det skal tas ut en tiltale mot ham. Strafferammen for voldtekt er ti års fengsel.

Juridiske eksperter i Frankrike tror at politiet vil henlegge saken mot Strauss-Kahn som følge av manglende bevis.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.