*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg er tilbake på jobb allerede

Nobel-Al vil ikke hvile på laurbærene etter nobelprisen.

12.10.07 21:58

Fredag kveld inviterer den nybakte nobelprisvinneren Al Gore verdenspressen til en pressekonferanse i kontorene til Alliance for Climate Protection i California i USA.

- Vi har dårlig tid
- Nå må jeg prøve å forstå hvordan jeg kan bruke denne prisen og den oppmerksomheten som følger med den til å få fortgang i prosessen med å endre folks holdning til miljøet, sa Gore.

Prisvinnerne var over en halv time forsinket til den annonserte pressekonferansen, og var ferdig etter knappe ti minutter.

- Dette er tidspunktet for å ta klimakampen ett skritt videre. Vi har ikke god tid, så jeg går til arbeidet med en gang, sa Gore.

- Krise
Det ble raskt gjort klart at Gores del av prispengene skal tildeles nettopp Alliance for Climate Protection, en uavhengig organisasjon som jobber for å endre USAs offisielle holdning til global oppvarming.

Al Gore satt som visepresident for Bill Clinton, men har fått mer oppmerksomhet for filmen «En ubehagelig sannhet» og sitt bidrag i kampen for å vekke folks bevissthet om global oppvarming.

I en uttalelse tidligere fredag sier Gore at han er «dypt beæret» over pristildelingen, melder nyhetsbyrået AP.

- Planeten vår stor overfor en krisesituasjon. Klimatrusselen er ikke et spørsmål om politikk, men er en moralsk og intellektuell utfordring for hele menneskeheten. Det er også vår største mulighet til å løfte den globale bevisstheten til et høyere nivå, sa Gore.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.