RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg er uskyldig

Foto: EPA/Scanpix
Den tidligere bosnisk-serbiske politikeren Momcilo Krajisnik erklærte seg helt uskyldig i anklagene om folkemord i krigsforbryterdomstolen onsdag.

Krajisnik slapp til med sin forklaring på den andre dagen av rettssaken i FNs krigsforbryterdomstol for det tidligere Jugoslavia.

- Jeg tror på Gud og at rettferdigheten vil skje fyllest. Sannheten vil seire til slutt, sa han, ifølge NTB/DPA.

Tortur og folkemord

Før denne følelsesladede uttalelsen hadde aktor rettet harde anklager mot den 59 år gamle tidligere presidenten i den bosnisk-serbiske nasjonalforsamlingen. Anklagen mot Krajisnik går ut på folkemord, drap, tortur og fordriving av muslimer og kroater under krigen i Bosnia fra 1992 til 1995.

Krajisnik var med i den politiske ledelsen rundt den ettersøkte bosnisk-serbiske lederen Radovan Karadzic og Jugoslavias tidligere president Slobodan Milosevic. Krajisnik har gjort seg skyldig i etnisk utrensning med sikte på å skape et Stor-Serbia, hevder aktoratet i Haag.

Fengslet i 2000

- Det er ikke funnet belegg for så mange statsstøttede krigsforbrytelser siden den annen verdenskrig, var påstandene fra aktor Mark Harmon i tirsdagens åpningsinnlegg.

Krajisnik har sittet i varetekt ved krigsforbryterdomstolen i Haag siden 2000. Han ble opprinnelig tiltalt sammen med en annen bosnisk-serbisk toppolitiker, Biljana Plavsic.

Hun sa seg skyldig i forbrytelser ut fra etniske og politiske motiver og ble dømt til 11 års fengsel. Den tidligere presidenten i den bosnisk-serbiske republikken soner sin straff i Sverige.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere