*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg fikk juling

Foto: (TV 2)

Rahila Iqbals far, Azhar Iqbal, sier han ble slått med køller av polititjenestemenn i fengselet i Pakistan natt til fredag.

10.06.05 15:15

Det var Rahilas onkel som fortalte familiens advokat Abid Raja at faren, bestefaren og familiens sjåfør var blitt slått med køller i fengselet. Fredag formiddag var Raja i fengselet for å snakke med sin klient.

- Jeg spurte faren på norsk om det stemte at han hadde fått juling.

Han svarte «ja» tilbake. Deretter fikk vi beskjed fra politivaktene om at all kommunikasjon skulle foregå på urdu, sier Raja til TV 2 Nettavisen.

Gummikøller
Raja ble fortalt at faren var slått med gummikøller på ryggen, på rumpa og på lårene, alle steder som er vanskelig å vise fram. Advokaten har derfor ikke sett om Azhar har merker etter kølleslag.

- Jeg har ikke selv sjekket det, men jeg forholder meg til det min klient forteller meg, sier advokaten.

Abid Raja vil fredag kveld informere den norske ambassaden om det som skal ha skjedd.

- Jeg skal ringe ambassaden. Så får vi se hva som skjer videre i saken, sier Raja.

Oppfølging
Azhar Iqbal er norsk statsborger, og Den norske ambassaden i Islamabad følger ham opp daglig.

Ambassadør Janis Bjørn Kadavin forsikret fredag morgen overfor TV 2 Nettavisen at norske myndigheter gjør det de kan for å sikre at Azhar Iqbal blir behandlet korrekt etter pakistansk lov. Han sier også at det ikke er lov med tortur i Pakistan.

Fengsling i forbindelse med anmeldelser er derimot helt vanlig.

- Vi er overbevist om at pakistansk politi foretar en grundig etterforskning for å få klarhet i saken, sa han.

Mistenkt
Rahilas far, hennes bestefar og familiens sjåfør sitter varetektsfengslet i Saddar Mandi i pakistan. Bagrunnen for fengslingen er anmeldelsen fra Rahilas ektemann i Norge, som hevder hun var utsatt for æresdrap da hun døde. Rahila Iqbal omkom i en ulykke i Pakistan 1. juni.

Faren har det etter forholdene bra, selv om fengselsforholdene er kummerlige.

Faren er varetektsfengslet i fem dager mens etterforskningen av det påståtte æresdrapet foregår. Ifølge ambassadør Kadavin er faren og de to andre mistenkte i saken i den forstand at de er anklaget for en forbrytelse gjennom en anmeldelse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.