RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg gråter hver dag for Madeleine

Sist oppdatert:
McCann-ekteparet snakker ut for første gang etter at de ble formelt mistenkt i forsvinningssaken.

Onsdag valgte Kate og Gerry McCann å snakke med pressen for første gang etter at de ble formelt mistenkt i saken.

- Hvis jeg ikke gråter over Madeleine, så gråter jeg over alle brevene som folk har sendt til oss. Det har hjulpet masse, sier Kate McCann.

Videre forteller hun at de forsøker å gi tvillingene Sean og Amelie et så normalt liv som mulig, skriver Daily Mail.

- Vi forteller dem at hun er savnet og at alle leter etter henne, sier hun.

Tøffe påkjenninger
McCann-ekteparet har blitt utsatt for en rekke tøffe påkjenninger i løpet av de fem månedene etter at datteren forsvant. Portugisisk presse har kommet med en rekke beskyldninger mot ekteparet, og i begynnelsen av september ble de formelt mistenkt i saken. Likevel er det vanskelig for ekteparet å sette fingeren på hva som har vært verst.

- Jeg tror ikke det har vært ett spesielt tungt øyeblikk, men selvsagt er det ingenting som kan sammenlignes med kvelden da Madeleine forsvant, sier Kate.

I tillegg til datterens forsvinning og mistanken om at de selv er involvert, har ekteparet vært i medias søkelys fra morgen til kveld.

- I dag er det den første dagen at det ikke er noen fotografer utenfor huset vårt, sier Gerry McCann.

Tilbake til normalen
Kate og Gerry sier at livet i den lille britiske byen Rothley i Leicestershire begynner så smått å komme tilbake til normalen.

- Det begynner å nærme seg en normal tilværelse. Det er mer normalt nå enn for tre uker siden. Det oppfatter Sean og Amelie også, men hvordan kan det egentlig bli normalt? Hvordan kan det bli normalt igjen uten Madeleine, sier Kate.

Mediedekningen rundt Madeleines forsvinning har vært enorm og ekteparet har blitt fortalt at de har seg selv å takke fordi de satte i gang den omfattende mediekampanjen. Men Gerry sier at dette valget ble tatt for dem allerede første kvelden.

- Vi kom ut av politistasjonen og det var 150 journalister der. Vi måtte ta en rask avgjørelse. Hva gjør vi? Skal vi be media om hjelp eller skal vi gjemme oss bort, sier Gerry.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere