RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA/Scanpix)

- Jeg har det bra!

Sist oppdatert:
Den britiske Muhammed-læreren hevder hun får så mange epler i det sudanske fengselet at hun kan åpne en fruktbod.

Den britiske læreren Gillian Gibbons (54) ble torsdag dømt til 15 dagers fengsel for blasfemi i Sudan. Årsaken er at hun skal ha latt elevene bestemme navnet på en lekebamse hun brukte i et skoleprosjekt for 1. klassinger.

Muhammed er et vanlig navn i Sudan, og Gibbons skal derfor ikke ha sett noe galt i at også bamsen kunne hete det samme som profeten.

Krever dødsstraff
Fredag demonstrerte flere tusen sudanske muslimer i hovedstaden Khartoum i protest mot det de mener er en mild dom. Mange ropte slagord om at Gibbons måtte dømmes til døden.

Det har vært fryktet at militante muslimer vil forsøke å kidnappe Gibbons, noe som førte til et stort sikkerhetsoppbud under rettssaken.

Britiske aviser har også vært fulle av historier om groteske soningsforhold i sudanske fengsler.

- Blir behandlet bra
Lørdag kunne imidlertid Gibbons berolige familie og venner hjemme i England og Sudan.

- Jeg vil at folk skal vite at jeg blir behandlet bra, og spesielt at jeg får nok mat. Jeg har fått så mange epler at jeg kunne åpnet min egen fruktbod, sier hun i en kommentar til Channel 4.

- Vaktene spør hele tiden om det er noe jeg trenger, fortsetter Gibbons, som understreker at hun er takknemlig for all støtten hun har fått i hjemlandet.

- Jeg vet at statsministeren har ring min sønn, og jeg har mange å være takknemlig overfor, sier hun.

Muslimer til Sudan
Beskjeden fra 54-åringen kommer etter at to muslimer i det britiske underhuset reiste til Sudan for å forsøke å få henne løslatt. Lord Ahmed og Baronesse Warsi håper å møte Sudans president Omar al-Bashir.

Gibbons’ advokat Kamal al-Gizouli sier ifølge SkyNews at han tror en oppfordring om benådning fra fremstående muslimer kan føre til at presidenten benåder 54-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere