RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg har det ikke bra

Sist oppdatert:
SULEIMANIYA/OSLO (TV 2 Nettavisen): Osman Omar Osman er svært nedbrutt etter dødsdommen. Les TV 2 Nettavisens eksklusive intervju med norsk-irakeren.

På dårlig telefonlinje fra Suleimaniya i trygler mannen som torsdag formiddag ble dømt til døden for drapet på sin kone Marita Strøm, for sitt liv.

- Dommen min er ikke bra. Ikke bra. Dommeren sa til meg at jeg må dø, sier Osman til TV 2 Nettavisen.

- Vil drepe meg
Torsdag klokken 11.20 lokal tid i Nord-Irak fikk norsk-kurderen sin dom – henrettelse ved hengning. Dødsdommen vil etter alt å dømme ikke bli effektuert, men Osman må belage seg på å sitte i fengsel til han dør. Siste håp er at Iraks høyesterett skal omgjøre eller annullere dommen.

Ifølge TV 2 Nettavisens reporter Ole Dag Kvamme, som har fulgt rettssaken i hjembyen til Osman på nært hold, var trebarnsfaren svært nedbrutt.

- Osman så i bakken da han ble ført ut. I det han gikk forbi meg sa han «dommeren vil drepe meg», forteller Kvamme.

Misfornøyd med advokat
Bare timer etter at dødsdommen ble avsagt fikk Kvamme møte Osman på politihuset i byen Suleimaniya i Nord-Irak. På telefon hjem til TV 2 Nettavisen i Norge forteller Osman med egne ord hvordan han har det.

- Jeg har det ikke bra. Advokaten min spurte meg ikke om noe. Det er ikke bra, gjentar han.

I tillegg til sin irakiske advokat har Osmans bror hyret advokat Brynjar Meling i Norge. Meling sa til TV 2 Nettavisen etter domsavsigelsen at de nå vil jobbe for at Osman kan få sone dommen i Norge. Osman har vært norsk statsborger siden like før han dro på besøk til Nord-Irak sammen med kona Marita og deres tre døtre.

Det var på vei hjem fra et middagsbesøk 4. september at Marita ble skutt og drept. Osman ble pågrepet og siktet for drapet etter kort tid. Parets to eldste døtre var også med i bilen. Disse ble etter en lang diplomatisk tautrekking ført hjem til morens familie i Namsos i vinter.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere