*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg løfter hammeren og slår

UPPSALA (TV 2 Nettavisen): Før retten tok pause onsdag fortalte Sara Svensson om det første drapsforsøket på Alexandra Fossmo. Det skjedde om natten mellom 7. og 8. november 2003.

19.05.04 13:19

- På dagen får jeg en ny SMS. Der står det: «Om 12 timer kan det være over. Utfør det sikkert og bestemt. Vær nøye». Jeg viser SMSet til Helge. Når han leser det så begynner han å storgråte. Han sier at han ikke vil gå gjennom dette, men hvis det var i Guds vilje så ville han adlyde, fortalte Svensson i retten.

8. november skulle Fossmo til Hong Kong sammen med kona og familien. Det hadde han svært lite lyst til.

- På kvelden sa Helge til meg: Sara, lov meg at jeg ikke trenger å reise til Hong Kong. I ettertid har jeg skjønt at han ikke ville reise fra AL (Daniel Lindes kone og Fossmos elskerinne), men det visste jeg ikke da.

Om kvelden etter at Alexandra Fossmo hadde lagt seg, dro Helge Fossmo ut. Han skulle ha alibi for at han ikke hadde drept sin kone. Til Svensson sa han at han dro for å tanke bilen. I virkeligheten møtte han sin elskerinne.

Ville slette meldingene
På kvelden ville Fossmo slette de mange anonyme SMS-meldingene som Svensson hadde fått.

- Jeg ville ikke det, for meldingene var min støtte. Jeg fikk skrive dem ned på en lapp slik at jeg kunne lese dem. De var min styrke.

Med hammer til soverommet

Ved 02-tiden om natten tar Svensson med seg hammeren og går mot gjesterommet der Fossmo sover.

- Jeg håpet at det skulle komme et anonymt SMS der det sto at jeg hadde vist min lydighet og at det var nok. Men det kom ikke. Jeg tar hammeren i høyre hånd og går inn i gjesterommet der Alexandra sover. Da jeg åpner døren, så våkner hun. Jeg sier «unnskyld jeg skal bare hente noe» så tar jeg et skritt mot en skuff og går ut igjen. Når jeg stenger døra, så får jeg så utrolig angst. Tenkte at jeg mislykkes i alt jeg gjør, tenkte jeg.

Slår

- Så venter jeg en time. Det var en time med dødsangst. Ved 03-tiden går jeg inn igjen. Jeg åpner døren, og denne gangen våkner ikke Alexandra. Jeg går fram og løfter hammeren og slår, men ikke hardt, for jeg forsøker å treffe istedenfor. Jeg tenker at med det slaget så kommer Gud og tar hjem henne.

- Da våkner Alexandra og sier «ai». Så slår jeg henne tre ganger til. Det gjør så vondt for jeg ønsker ikke å skade henne. Alexandra sa «hva gjør du?», og tar fra meg hammeren, fortalte Svensson i retten mens hun gråt.

- Jeg legger meg ned på gulvet og tenker at jeg har mislyktes. Jeg tenker at jeg ikke lykkes med noen ting. Alexandra sier «Gå ut. Jeg vil aldri se deg igjen».

Forlater Knutby

Etter denne hendelsen blir Svensson kastet ut av menigheten i Knutby. Hun forlater distriktet, men de anonyme SMS-meldingene fortsetter å pipe inn på mobiltelefonen hennes. Meldinger som gjør at hun 10. januar vender tilbake til Knutby for å drepe.

Etter pausen vil hun fortelle om skuddene i Knutby.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.