RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg løy

(Scanpix)
Sist oppdatert:
11. september-dømte Zacarias Moussaoui trekker tilbake tilståelsen og vil ha ny rettssak.

Moussaoui var svært så snakkesalig da han møtte i retten, tiltalt for å ha deltatt i planleggingen av terrorangrepet mot USA i 2001.

Franskmannen sjokkerte alle da han plutselig fortalte at han planla å kapre et femte fly og styrte det inn i Det hvite hus. Ved en annen anledning skjelte han ut USA, og sa at han gjerne skulle ha sett nye terrorangrep mot landet.

Nå er tonen en annen.

Moussaoui hevder nå at han løy i retten, og ber om at hans tilståelse trekkes tilbake. Han ønsker dessuten å få en ny, rettferdig rettssak, melder nyhetsbyrået AP.

I en begjæring som ble offentliggjort mandag hevder 37-åringen at hans uttalelser 27. mars om å stjele et femte fly og styrte dette inn i Det hvite hus var «fullstendig oppspinn».

Franskmannen risikerte dødsstraff for sin medvirkning til terror-planleggingen, men ble i forrige uke dømt til livstid i fengsel.

Moussaouis advokater forteller at de har arkivert 37-åringens begjæring selv om loven forbyr at den saksøkte trekker tilbake tilståelsen etter dommen er falt. Advokatene gjorde dette på grunn av deres «problematiske forhold til Moussaoui» og det faktum at nye advokater er i ferd med å hentes inn for å erstatte dem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere