RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg ringte barna for å ta farvel

Foto: MARK MITCHELL (Afp)
Sist oppdatert:
Ann Voss ringte barna for å ta farvel før mobiltelefonen gikk tom for batteri. Hun er fortsatt ikke reddet ut.

Jordskjelvet i New Zealands nest største by Christchurch har krevd minst 75 menneskeliv. Myndighetene frykter imidlertid at 300 kan ha dødd i skjelvet som rammet byen ved lunsjtider tirsdag, lokal tid.

Redningsmannskaper jobber fortsatt på spreng med å redde ut overlevende ut av de sammenraste bygningene.

Ann Voss er en av dem som har ligget innesperret i ruinene i over et døgn i Pyne Gould Guiness Building. Det er anslått at 30 mennesker ligger innesperret i samme bygning.

Les også: Ingen livstegn i sammenrast TV-bygning

Fikk kontakt med omverden
Voss fikk i løpet av tirsdagen kontakt med omverden ved hjelp av mobiltelefonen, og ringte både til media og sine barn for å ta farvel, skriver The Times.

- Jeg ringte barna for å ta farvel. Det var helt grusomt. Min datter gråt og jeg gråt, og jeg trodde dette var slutten, sa Voss til den newzealandske TV-kanalen Channel 3 fra innsiden av ruinene.

- Jeg kommer ikke til å gi opp. Jeg skal holde meg våken, og de burde komme og hente meg.

Flere medier meldte onsdag at Ann Voss endelig var blitt reddet ut etter 24 timer i ruinene, men dette viste seg å være feil. Derimot ble en annen kvinne, Ann Bodkin, reddet ut fra samme bygning natt til onsdag norsk tid.

Flere store bygninger har kollapset i Christchurch, og det fryktes at så mange som 100 mennesker kan være innesperret i én av dem, melder Daily Mail.

Måtte amputere
Ved mørkets frembrudd tirsdag hadde redningsmannskaper klart å redde ut 120 overlevende. Redningsmannskaper måtte amputere lemmene til flere overlevende for å få dem løs fra ruinene.

Jordskjelvet som rammet Christchurch hadde en styrke på 6,3. Statsminister John Key har allerede beskrevet tirsdagen som New Zealands mørkeste dag.

- Jeg vet at tallet på omkomne er 65, men det kommer til å bli betydelig høyere, sa statsministeren tirsdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere