*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg så drapet!

Vitnet (24) forklarte retten at hun så Pernilla Hellgren bli drept av Anders Eklund.

21.07.08 14:46

Flere personer så Pernilla Hellgren rett før hun ble drept. Ett av vitnene har forklart at hun så det som kan ha vært selve drapet.

Da hun syklet hjem fra en folkemusikkfestival i Falun 4. juni 2000 hørte hun det hun beskriver som «gruffing» på høyre side av veien.

- Først skjønte jeg ikke hva det var, men jeg så en mann sitte over en kvinne og tok strupetak. Jeg vet at jeg oppfattet at hun var blodig, og at jeg så blodig blondt hår, forklarte vitnet under rettssaken i Kungsholmen.

Måtte fordøye inntrykkene
Til tross for dette fortsatte vitnet å sykle uten å varsle om hva hun hadde sett. Årsaken til dette skal ha vært at hun tidligere hadde observert fulle mennesker på akkurat samme sted, og at hun derfor ikke var klar over hva hun hadde sett.

Da hun kom hjem snakket hun med moren sin og med to venninner. Venninnene ble enige om å dra tilbake til stedet der 24-åringen hadde gjort vitneobservasjonene sine.

- Vi fant en sko, en veske og klær i skrenten. Da bestemte vi oss for å reise hjem og ringe politiet, sa vitnet i retten.

Flere andre vitner har også bekreftet at de har gjort observasjoner av både Hellgren og Eklund den aktuelle kvelden og natten.

Kraftig vold
Også overlege Lars Eriksson, som gjennomførte obduksjonen av den drepte kvinnen for åtte år siden, var i vitneboksen mandag.

Han slo fast at Hellgren døde av kraftig vold mot hode, nakke og hals. Disse skadene kan, ifølge overlegen, ikke ha vært forårsaket av hender.

Ifølge Eriksson kan en plasttråd på rundt 3,4 mm i diameter som ble funnet på plassen ha blitt brukt til å ta livet av Hellgren.

- Er det noe bevis på at denne tråden ble brukt, ville advokaten til Anders Eklund, Leif Sibersky, vite.

- Nei, egentlig ikke, men det var ikke hender som var årsaken, svarte overlegen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.