RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg så Madeleine i Bosnia

Sist oppdatert:
Et nytt vitne bringer etterforskningen til Balkan.

Kate og Gerry McCanns privatetterforskere leter nå etter Madeleine (4) på Balkan, etter at en turist hevder han så jenta i Bosnia.

En nord-irsk katolikk på pilegrimsferd i byen Medjugorje, har forklart at han så en jente som ble dyttet inn i en bil, mens hun ropte «jeg vil til pappa» på engelsk.

- Dyttet inn i bil
- Da jeg nærmet meg paret som var sammen med jenta, holdt mannen en hånd foran munnen hennes og dyttet henne inn i en bil. Jeg er sikker på at barnet ikke var parets, og jeg er overbevist om at jenta kan ha vært Maddie, sier mannen, ifølge avisen Daily Mail .

Paret skal deretter ha kjørt fra stedet.

- Jenta var veldig nervøs og hulket. Idet jeg så henne, fikk jeg hjertet i halsen, fordi det umiddelbart slo meg at hun liknet på Madeleine McCann. Jeg fikk panikk. Jeg visste at jeg måtte gjøre noe, forklarer turisten.

Vitnet, som skal være en seksbarnsfar fra byen Fermanagh, sier at han skrev ned bilens registreringsnummer. Deretter varslet han det lokale politiet.

De skal imidlertid ikke ha fulgt opp saken.

Politimannen i skranken skal ikke ha forstått engelsk. Da turisten fikk tak i en tolk, skal politiet ha trukket på skuldrene og sagt at det ikke var noe de kunne gjøre.

Dermed kontaktet vitnet McCann-parets etterforskere i detektivbyrået Metodo 3. De undersøker nå observasjonen.

- God respons
Observasjonen skal ha skjedd for ti dager siden. Den kommer i rekken av mulige vitneobservasjoner som har blitt rapportert til privatetterforskerne, etter at de satte opp en 24-timers tipstelefon for halvannen uke siden.

Hittil har de fleste tipsene dreid seg om at jenta som forsvant for 196 dager siden skal befinne seg i Spania eller Nord-Afrika. Dette førte til at etterforskerne 29. oktober fant ei jente man trodde var Madeleine i Marokko.

Jenta viste seg å være ei annen blond jente, sannsynligvis amerikansk, som var blitt kidnappet av en familie . Jenta ble overbrakt til det lokale politiet.

Samtidig skriver pappa Gerry McCann på sin blogg at de har hatt «god respons» på tipstelefonen og at samtlige tips blir undersøkt.

1. november returnerte Gerry McCann til jobben som hjertespesialist , etter å ha hatt permisjon de seks månedene siden datteren forsvant.

Får støtte
- Sykehusledelsen har vært veldig støttende hele tiden og det har vært bra, om enn vanskelig, å se vennene og kollegene mine igjen, skriver McCann.

Kona Kate har fremdeles permisjon fra sin jobb som allmennlege.

På tross av foreldrenes utrettelige innsats og privatetterforskernes lovnader om at de vil finne Madeleine i live i løpet av et halvt år, skal portugisisk politi fremdeles være overbevist om at Madeleine er «død og begravet». Det rapporterte portugisisk presse lørdag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere