RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg skal drepe Michelle Obama

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Arrestert etter trusler mot førstedamen og overfall av en Secret Service-agent.

Kristy Lee Roshia er arrestert og satt i varetekt i Honolulu på Hawaii etter at hun skal ha truet Michelle Obama og overfalt en ansatt i Secret Service.

Ifølge Secret Service ringte Roshia til Boston-kontoret til sikkerhetsselskapet og truet med å ta livet av marinesoldater og Obama.

- Jeg skal drepe Michelle Obama, sa kvinnen ifølge nyhetsbyrået AP.

Hun skal også ha sendt brev til en betjent ved Boston-kontoret, og da hun ble arrestert skal hun ha overfalt en av agentene, skriver The Daily Telegraph.

Under avhør skal Roshia ha fortalt Secret Service at hun visste hvor på Hawaii Obama-familien skulle tilbringe juleferien, og at hun reiste til øya allerede i september for å «beskytte Obama».

Utsetter ferien
Presidentfamilien skal etter planen tilbringe juleferien på Hawaii.

Tirsdag ettermiddag ble det imidlertid klart at Barack Obama ikke kommer til å ta ferie før arbeidet med den nye helsereformen er ferdig i Senatet.

- Jeg kommer ikke til å reise på ferie før mine venner i Senatet har gjort ferdig arbeidet sitt, sa Obama.

Det er ukjent om truslene mot førstedamen er medvirkende til utsettelsen av ferien, men ifølge AP kommer presidentfamilien tidligst til å reise til Hawaii torsdag.

Dømt for trusler
Roshia er en kjenning av Secret Service etter en rekke trusler. Ifølge The Daily Telegraph erklærte hun seg i 2007 skyldig i trusler mot en Secret Service-agent. Hun kom med trusler mot en spesialagent i Washington D.C. og ble dømt til 180 dager i fengsel, etterfulgt av et års prøvetid med meldeplikt og to års prøvetid uten meldeplikt.

Dommeren beordret også Roshia til å gjennomgå en psykisk undersøkelse og behandling, skriver The Daily Telegraph.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere