RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Jeg sloss med tiger i 20 minutter

Sist oppdatert:
Bengt Eriksson overlevde dødskampen med en tiger i en svensk dyrepark.

Bengt Eriksson har jobbet i Junsele dyrepark i Västernorrland i 16 år. Jobben til Bengt har vært å stelle med de tre tigerne i dyreparken, men 8. november opplevde han alle dyrepasseres verste mareritt.

Bengt hadde nemlig glemt å sjekke om luken til tigerburet var lukket før han gikk inn i innhegningen for å gjøre rutineoppgavene.

Hørte at det knaste
- Så jeg sto der sammen med tigeren bare et par meter fra meg. Helvete, sa jeg. Den hoppet på meg og beit meg bak i nakken to ganger. Jeg hørte at det knaste, og trodde mitt siste sekund var kommet, sier Eriksson til Nettavisen.

Tigeren grep fatt i beinet til Bengt og forsøkte å dra ham bortover bakken. Han forsøkte å krype vekk, men til ingen nytte.

- Deretter dro tigeren meg over noen store steiner. Da tok jeg sjansen og plukket opp en 20 kilo tung stein og kastet den i hodet på tigeren. Men den ristet bare litt på hodet, forteller Bengt.

Dermed dro Bengt jakken over hodet og bestemte seg for å spille død.

- Men den fortsatte bare å bite meg i beinet og foten, og den dro av meg støvelen, sier han.

Ringte og varslet kona
Midt oppi dramatikken klarte Bengt å finne fram mobiltelefonen fra jakken og ringte hjem til kona. Hun fikk varslet både Alarmsentralen og en kollega, men Bengt måtte vente i 20 nervepinende minutter før hjelpen var på plass.

I mellomtiden sto tigeren over ham og fortsatte å bite og rive ham i beinet.

- Det var lange minutter. Jeg ventet og ventet, og til slutt kom redningstjenesten og kollegaen min. Og da ble tigeren mer interessert i dem, sier han.

Kollegaen klarte å lokke tigeren inn i buret igjen med hjelp av et kjøttstykke, melder tv4nyhetarne.se. Dermed slapp de å avlive den tre år gamle tigeren.

Verdens beste jobb
Bengt tilbrakte de neste tre ukene på sykehus, og regner med å være tilbake på jobb etter nyttår. Han har ingen betenkeligheter med å fortsette i jobben som tigerpasser.

- Åh nei, jeg har verdens beste jobb, sier han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere