- Jeg støtter dødsstraff for opprørske barn

Foto: charliefuqua4staterep.com

Politiker i USA mener muslimer må bortvises fra USA og at staten skal kunne drepe opprørske barn.

09.10.12 21:31

En lokalpolitiker i delstaten Arkansas, Charlie Fuqua, har kommet med - mildt sagt - kontroversielle uttalelser i en ny bok. Republikaneren Fuqua, som stiller til valg i den lokale lovforsamlingen, er en sterk motstander av abort.

Likevel støtter han dødsstraff for barn som er opprørske, skriver The Huffington Post.

Avskrekkende middel
Fuqua argumenterer med at dødsstraff kan brukes som et avskrekkende middel mot barn som er respektløse mot sine foreldre.

Han hevder i boken «God's Law: The Only Political Solution» (Guds lov: Den eneste politiske løsningen) at metoden er nedskrevet i Bibelen, ifølge Arkansas Times.

Her følger noen utdrag fra boken:

«Vedlikehold av ro og orden i et samfunn hviler på fundamentet til familiedisiplin. Derfor må et barn som er respektløs mot sine foreldre, bli fjernet fra samfunnet på en måte som statuerer et eksempel for alle andre barn om viktigheten av å ha respekt for foreldre. Dødsstraff for opprørske barn skal ikke tas med lett sinn. Retningslinjene for gjennomføringen av dødsstraff for opprørske barn er nedskrevet i Deut 21:18-21 (bibelvers),» skriver han i boken.

- Beskytte barn mot foreldre
«Dette avsnittet gir ikke foreldre total myndighet til å drepe sine barn. De må følge en egnet prosess for å få dødsstraffen effektuert mot deres barn. Jeg kommer ikke på ett eksempel fra Den hellige skrift hvor foreldrene avliver sine barn. Hva er grunnen til dette? Med unntak av kjærligheten Kristus har for oss, så finnes det ikke noe høyere kjærlighet enn det en foreldre har for et barn. Til tross for det, så tilbyr Den hellige skrift en sikkerhetsgaranti for å beskytte barn mot foreldre som vil misbruke dødsstraffen mot dem.»

«Foreldre er pålagt å ta med barna sine til byporten. Byporten var stedet der de eldste i byen møttes og vedtok juridiske dommer. Med andre ord, så var foreldrene pålagt å bringe barna til en domstol og framlegge saken for en egnet rettsmyndighet, og la rettsmyndigheten avgjøre hvorvidt barnet skal avlives.»

«Jeg vet om mange tilfeller med opprørske barn, men jeg vet ikke om ett tilfelle hvor foreldrene har kommet til det punktet at de ville ha brakt barnet til en domstol og bedt om at barnet skal avlives. Selv om denne metoden sjelden ville blitt anvendt, om det hadde vært lovfestet, så ville det gitt foreldrene myndighet. Barn ville da vite at deres foreldre hadde myndighet, og det ville vært et voldsomt motiv for barn til å gi foreldrene sine ordentlig respekt.»

- Utvise alle muslimer
I samme bok lufter Fuqua muligheten for å utvise alle muslimer fra USA, noe som ville ha løst det han omtaler som «Det muslimske problem».

Denne uttalelsen førte til at en rekke republikanere gikk i strupen på Fuqua. Politikeren har tidligere sagt at han ble overrasket av de kraftige reaksjonene.

- Jeg mener mine synspunkter er rimelig godt akseptert av folk flest, sa han til nyhetsbyrået AP.

Frykter en konspirasjon
Fuqua skriver også i boken at han frykter en konspirasjon mellom muslimer og liberale.

«Det er en merkelig allianse mellom den liberale venstresiden og den muslimske religion. Dette kan skyldes at begge er fiender av kristendommen, og at de begge mener at min fiendes fiende er min venn,» skriver Fuqua.

Fuqua var på 1990-tallet medlem av barne- og familiekomiteen i lovforsamlingen i Arkansas, og stiller nå til gjenvalg.

Fuqua får økonomisk støtte til valgkampen sin av Det republikanske partiet i Arkansas og kongressmedlemmer Tim Griffin og Steve Womack, skriver Arkansas Times.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Nyheter

Annonsebilag