*Nettavisen* Nyheter.

- Jeg vil trekke ut styrkene

Barack Obama startet sin nominasjonskampanje med å love full tilbaketrekning fra Irak.

11.02.07 06:08

Illinois-senator Barack Obama (45) har som mål å bli USAs første afroamerikanske president. Lørdag startet han sin offisielle nominasjonskampanje i kampen om å bli demokratenes presidentkandidat. Obama sa i en tale at USA hadde ingen rett til å blande seg inn i noen andres borgerkrig.

- USA, det er på tide å hente hjem våre styrker, sa han i en tale i byen Springfield lørdag.

Obama sa han hadde en plan som ville sørge for full tilbaketrekning fra Irak innen mars 2008, men han kom med ingen detaljer.

Avskaffe fattigdom
Obama brukte mye symbolikk da han startet sin kampanje i hjembyen til selveste antislaveriikonet Abraham Lincoln. Mens Lincoln avskaffet slaveriet i USA, ønsker Obama å avskaffe fattigdom.

- Vi kan bygge et mer håpefullt USA. I dag har vi muligheten til å imøtekomme de utfordringene dette millenniet har å by på. La oss bil den generasjonen som avskaffer fattigdom i USA, sa Obama.

For lite erfaring
Til tross for at Obama har gjort en lynkarriere innen det demokratiske partiet, hevder hans kritikere at Obama har for liten erfaring til å nå helt frem til Det hvite hus, skriver Sky News. Mange har til og med antydet at Obama er for uklar i sine standpunkter, men lørdag var Obama svært tydelig i forhold til hva han mente måtte gjøres med Irak-krigen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.